Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.643
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.643
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ekonomistler: Altın Önümüzdeki Günlerde Bu Seviyelerde! 

Altın, fiyatlandırıldığı doların istikrar kazanmasıyla Salı günü yükseldi ve bazı yatırımcıların, Federal Rezerv’in para politikasını etkileyebilecek ABD enflasyon verileri öncesinde sarı metali satın almasına yol açtı. ANZ Bank’taki ekonomistler, altının 1.850 dolardan iyi desteklendiğini belirtiyorlar ve 1.930 doların üzerinde bir kırılmada boğa hareketini onaylamasını bekliyorlar.

Değerli metal fiyatları için kilit unsurlar

Agresif parasal sıkılaştırma, artan faizler ve daha güçlü bir dolar, altın fiyatları için kilit unsurlar. Bu arada, sürdürülebilir enflasyon ve artan jeopolitik riskler sarı metali bir şekilde korumalı. Teknik olarak, ANZ Bank’taki ekonomistler, altının 1.930 doların üzerinde bir kırılmada boğa hareketini onaylamasını bekliyorlar.

ANZ Bank’taki ekonomistlere göre, agresif Fed faiz artırımları, daha hızlı niceliksel sıkılaştırma, güçlenen ABD doları ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin olası hafifletilmesi, altın fiyatları için olası ana rüzgarlar. Ekonomistler, daha yüksek enflasyon risklerinin ve devam eden jeopolitik gerilimin, bu risklerin bazılarını muhtemelen dengeleyeceğini belirtiyor.

“Altın 1.930 doları kırarsa 2.000 ve 2.050 dolar seviyelerine ulaşabilir”

Ekonomistlere göre, izlenmesi gereken kilit gelişme, Fed’in enflasyonda reel faiz oranını etkileyebilecek herhangi bir yukarı yönlü sürprize tepkisi. Teknik cepheden altın fiyatlarına bakan ekonomistler şu seviyelere dikkat çekiyor:

Kısa vadeli kilit destek seviyesinin 1.850 dolar olduğunu görüyoruz. Bunun altına düşerse, fiyatlar kolayca 1.800 dolara geri çekilebilir. Önümüzdeki günlerde 1.850-1.930 dolar arasında bir işlem aralığı bekliyoruz. 1.930 dolarlık üst trend çizgisinin üzerinde ikna edici bir kırılma, boğa hareketini teyit edecektir. Bu seviye kırıldığında, fiyatlar önceki 2.000 ve 2.050 dolar seviyelerine ulaşabilir.

Bu arada coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere bazı Fed yetkilileri, bu hafta içinde açıklamalar yapacak ve yatırımcıların odağı bu konuşmalarda olacak. New York Fed’den John Williams ve Başkan Christopher Waller’ın sözlerine oldukça önem veriliyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçen hafta yaptığı ve Fed’in izleyeceği yol haritasına ilişkin pek bir netlik sağlamayan basın toplantısının ardından, bu konuşmaların piyasayı biraz aydınlatması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir