Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.211
% 2.76
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.211
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ekonomistler: Altın, Haziran ve Aralık’ta Bu Seviyelerde Olacak!

Altın, Mart ayına oldukça yüksek seviyelerden girdi. Bu ay, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle yatırımcıların tercih ettiği yatırım varlığı oldu ve fiyat açısından bir süredir görmediği zirveleri gördü. Bu sırada, değerli metal hakkında yorumlarını aktaran UBS ekonomistleri, ons altının yılın ortalarında 1.950 dolar seviyelerine, Aralık ayında ise 1.800 dolara geri dönebileceğini belirtiyor. İşte detaylar…

Altın fiyatları beklenenden düşük mü hareket edecek?

UBS’deki ekonomistler, altın fiyatının Haziran ayına kadar 1.950 dolar civarında istikrar kazanmasını ve 2022 sonunda 1.800 dolar seviyesine geri dönmesini bekliyor. Ekonomistler, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Yıl sonuna kadar 1.800 dolara düşmeden önce Haziran ayına kadar 1.950 dolar olarak öngörülen değerli metal ile, artan belirsizlik dönemlerinde riskten korunma özellikleri göz önüne alındığında altın tahminlerimizi yükselttik. Göreceli olarak platin bizim için en çekici değerli metal olmaya devam ediyor. Spot altın fiyatlarının tahminimizin üzerinde olması nedeniyle yatırımcıların şu anda birikim yapması gerektiğini düşünmüyoruz.

Değerli metal fiyatındaki son durum

Altın Mart ayında oldukça iyi bir performans sergiledi ve bir süredir görülmeyen zirvelere ulaştı. Aya 1.900 dolardan başlayarak, 5 Mart’ta 1.940 dolara yükseldi. 7 Mart’ta ise 2.000 dolara yükseldi. Bazı düşüşlere rağmen yükselmeye devam etti ve 8 Mart’ta 2.070 dolara ulaştı. O zamandan beri satış baskısı geri döndü ve 2.000 doların hemen altına geriledi. Güvenli liman çekiciliğini Rusya ile Ukrayna arasındaki uzun süreli ihtilaf desteklediği için altın, ons başına 2.000 dolar seviyesinin yakınında sabitlendi.

Bu haftanın başlarında güvenli liman varlıklarındaki yükseliş, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, altını Ağustos 2020’de ulaşılan rekor seviyelere yaklaştırdı. Beklentilerle uyumlu olan ancak aynı zamanda Ocak 1982’den bu yana geçen yılın en büyük artışını gösteren Şubat ayı enflasyon verileri de bunda etkili oldu. Kitco Metals kıdemli analisti Jim Wycoff, ““Enflasyon rakamları kesinlikle altın için temel bir yükseliş unsuru. Ancak jeopolitik veriler, şu anda ekonomik verileri geride bırakıyor,” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir