Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.889
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.889
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Ekonomist: BTC, SHIB, Altcoin’ler Çökecek! Buna Bakın

Makroekonomik uzman Raoul Pal, Bitcoin (BTC) ve Shiba Inu (SHIB) gibi kripto paraların da yer aldığı küresel piyasaların toplu bir tasfiye aşamasına kilitlendiğini ve kısa vadede bir geri dönüş beklemediğini söyledi. İşte detaylar…

Raoul Pal BTC, SHIB ve altcoin’ler piyasasında düşüş öngörüyor

Real Vision ile ilgili yeni bir röportajda Pal, portföyünüzde ne olursa olsun, sırada “daha fazla acı olduğunu” söylüyor. Pal şimdilik ABD dolarını güçlü kalabilecek tek varlık olarak gösteriyor. Mevcut durumda piyasanın “çirkin” olduğunu, piyasanın mevcut fiyatları sindirmesi için enflasyon ve yavaşlayan büyüme ile uğraşmak zorunda olduğunu belirtiyor. Pal, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Piyasa, enflasyon artı yavaşlayan büyüme ile uğraşmak zorunda ve bu temelde herkesin tasfiye düğmesine basması anlamına geliyor. Yani her şey tasfiye oluyor. […] Kriptodan hemen hemen her şeye kadar her şey darbe alıyor ve her şeyden önce duran şey dolar oluyor. Çünkü bir tür güvenli liman… Bu nedenle, insanlar portföyleriyle mücadele ederken büyük bir tasfiyeye uğruyor çünkü temelde sahip olduğunuz pozisyon ne olursa olsun, yanlış. Ancak bu herkesin bir süreliğine çekmek zorunda kalacağı acı.

Durumlar düzelecek mi?

Pal, önümüzdeki aylarda hem enflasyonun hem de büyümenin aynı anda düşeceğini tahmin ediyor. Pal, öngörüsü gerçekleşirse, büyüme hisse senetleri, altın ve kriptonun nihayetinde fayda sağlayabileceğini söylüyor ve aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Haklıysam, bu enflasyon hikayesi değişecek ve büyüme yavaşlayacaksa, o zaman merkez bankasının ne yapacağını sorguladığımız bir dinamiğe kaymaya başlarız.  Bence altın oldukça iyi. İlginçtir ki, altın ve büyüme stokları, reel oranlar sıkılaşmaya başladıkça kötü bir performans sergileme eğilimindedir. Ancak sıfıra ulaştılar ve merkez bankasının niceliksel sıkılaştırmaya girişmeye çalıştığı sırada dünya parçalanıyor gibi görünüyor. Eğer durum buysa, gerçek oranlar tekrar negatif oluyor. Eğer haklıysam, bu genellikle altın, kripto gibi şeyler için iyidir ve insanların emtia hisseleri gibi içinde bulunduğu her şey için kötüdür.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir