Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.670
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.670
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ekonomik belirsizlik, altının 1.800 doları aşmasına izin vermiyor

Çarşamba günü altın fiyatları; yatırımcıların, bu hafta açıklanacak bir dizi veriden küresel ekonomiye ilişkin ipucu beklemesi nedeniyle önemli seviyelerin altında seyrederken dolardaki toparlanma da metal piyasalarını baskıladı.

Piyasalar Çin’den gelecek ticaret ve enflasyon verilerini, Japonya ve Avustralya’dan gelecek üçüncü çeyrek GSYİH rakamlarını ve en önemlisi de haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak ABD üretici enflasyonu verilerini bekliyor.

Cuma günü açıklanacak olan ABD Kasım ayı üretici fiyat endeksi, enflasyonun seyrine ilişkin görünüm açısından yakından izlenecek. Fed’in, nihai faiz oranlarının büyük ölçüde enflasyonu izleyeceği sinyalini vermesi nedeniyle piyasalar veri öncesinde daha temkinli hale geldi.

Spot altın 1,770.33 dolar civarında işlem görürken altın vadeli işlemleri %0,1 düşüşle 1,782.35 dolara geriledi. Beklenenden daha güçlü gelen ABD verilerinin, enflasyonun kalıcı olacağına dair korkuları artırmasıyla, her iki enstrüman da bu hafta düşüş yönlü işlem görüyor.

Dolar bu hafta beş ayın en düşük seviyesine göre güçlü bir şekilde toparlandı ve dolarla fiyatlanan çoğu emtia üzerinde baskı yarattı.

Fed’in, gelecek haftaki toplantıda faiz oranlarını nispeten daha küçük bir marjla artırması beklenirken banka, gösterge faiz oranının gelecek yıl beklenenden daha yüksek seviyelere çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Metal piyasaları bu yıl faiz oranlarındaki sert yükselişten etkilendi. Zira yüksek getiriler, getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetini artırdı.

Fed’in, faiz artırımı döngüsünün kısa sürede tamamlanmayacağı sinyalini vermesiyle, bu eğilimin yakın vadede devam etmesi muhtemel.

Yine de Çin’den gelen olumlu sinyaller endüstriyel metallere yardımcı oldu. Bakır fiyatları Salı günkü ilk kayıplarını telafi ederek %0,7 artarken nikel fiyatları %1,2 yükseldi.

Çarşamba günü bakır fiyatları 3,8213 dolar civarında yatay seyretti.

Çin’in bazı büyük şehirleri, hükümetin katı COVID-19 politikasına yönelik artan kamuoyu öfkesi nedeniyle son günlerde COVID-19 bağlantılı hareket kısıtlamalarını ve test zorunluluklarını azalttı.

Piyasalar şu anda politikadan temelli vazgeçilmesi yönünde pozisyon alırken Çin’in günlük vaka açısından en kötü dalgayı yaşadığını düşünürsek böyle bir senaryo gecikebilir.

Bununla birlikte Çin’in yeniden açılma ihtimali, endüstriyel metallerde güçlü bir toparlanmayı teşvik etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir