Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.076
% 3.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.076
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

EIP-4626 Nedir? Ethereum Yatırımcılarının Bilmesi Gerekenler!

Yeni Ethereum token standardı EIP-4626, getiri getiren tokenlerin oluşturulmasına izin verebilir. Bu standartla, tek bir Ethereum ERC-20 tokeni, küresel merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminin bel kemiği unsurları olan kasalara benzer şekilde hareket edecektir. O halde EIP-4626 Nedir?

Tokenleri kasalara dönüştürmek: EIP-4626 ile tanışın

Stack3 DAO platformunun kurucu ortağı olan ve Twitter’da 0xSassun olarak tanınan Ethereum (ETH) geliştiricisi ve uzmanı, geçen ay lider altcoin Ethereum (ETH) için en sıra dışı teklifin faydalarını Twitter’dan paylaştı.

ERC-4626 oyunun kurallarını büyük ölçüde değiştirecek ve DeFi kullanıcılarının %99’u bunun üzerinde uyuyor. Kısacası ERC-4626, Tokenized Vault Standardıdır.

Kısacası, bu teklif yeni Ethereum tabanlı token standardı olan ERC-4626‘yı tanıtacak. Bu tokenler, DeFi segmenti için kasaları, verim taşıyan mekanizmaları değiştirebilecek. Modern getiri sağlayan tokenler, kullanıcılarına, temeldeki likidite havuzlarının büyümesiyle ilişkili olan periyodik ödülleri garanti ediyor.

Bununla birlikte, verim taşıyan tokenlerin üzerine DeFis oluşturmak şu anda oldukça zor. Bütünlüklerini sağlamak için mühendislerin birden fazla saldırıya dayanıklı ‘bağdaştırıcı’ yazması gerekiyor. Yazılım geliştiriciler, EIP-4626’nın onaylanması durumunda bu tür mekanizmaların ‘Lego benzeri’ bir şekilde geliştirileceğini de ifade ediyor.

Ethereum (ETH) gazileri eksantrik teklifi destekliyor

0xSassun tarafından açıklandığı gibi, ERC-4626’nın uygulanması, farklı DeFi protokollerinin birlikte çalışabilirliğini artıracak ve geliştirme karmaşıklığını ve çabasını azaltacak. Ayrıca bu güncelleme, akıllı sözleşmelerin güvenliğini ve denetlenebilirliğini de getirecek. Bu nedenle, deneyimli Ethereum (ETH) geliştiricileri yaklaşmakta olan yeniliği destekliyor. Yani, Fei Protokolü’nden (FEI) Joey Santoro, Yearn.Finance (YFI) protokolü ve VC ağır sıkletler Paradigma temsilcileri tarafından onaylandı.

Bu gelişmeler olurken Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere lider altcoin, piyasada kan kaybetmeye devam ediyor. Yazının yazıldığı sıralarda CoinMarketCap verilerine göre Ethereum, son 24 saat içinde %4,48 değer kaybederek 2.559 dolara geriledi. Kripto liginde Bitcoin’den sonra gelen altcoin, yaklaşık 6 ay önce görmüş olduğu yaklaşık 4.900 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden %47,74 uzakta bulunuyor. Bakalım yeni gelişmeler, Ethereum’un derdine deva olabilecek mi?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir