Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.864
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.864
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Efsanevi Borsacı: Elimdeki Bu Altcoin’i Sattım!

CNBC’den Jim Cramer, geçtiğimiz günün piyasa çöküşünü “Kripto Pazartesi” olarak adlandırıyor. Cramer, CNBC’nin “Squawk on the Street” podcast’inde “Şaka yapmak istemiyorum” dedi. “Birçok genç insan ve borç para alan insanlar, dikkatli olmazlarsa bugün işleri bitmiş olacak,” ifadelerini kullandı. Cramer düzeltmeyi şok edici olarak nitelendirdi. Yorumları, Bitcoin ve altcoin projelerine daha olumlu baktığı geçen yıla göre bir değişimi temsil ediyor. İşte detaylar…

Cramer, lider altcoin ETH’deki pozisyonundan çıktı mı?

Geçen hafta San Francisco’ya yaptığı gezi sırasında teknoloji yöneticilerine konuşan Cramer, Silikon Vadisi’nin kriptonun bir dolandırıcı olduğunu düşündüğünü ve destekçilerinin şüphelenmeyen yatırımcılardan çok fazla para aldığını hissettiğini söyledi.  Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere son yıllarda kendi parasının bir kısmını kriptoya koyan Cramer, parasını dünyanın en büyük ikinci kriptosu olan ve yüzde 20 oranında değer kazanan ETH’den çıkarabildiğini söyledi. Temelde orijinal yatırımını bile kırdığını söyledi.

Pazartesi günkü yüzde 17’lik düşüş, Bitcoin’i 23.000 doların altına gönderdi. Bu, Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 66’lık bir düşüş. Dünyanın en büyük kripto para birimi, nihai iyileşmelerin kayıtlara geçmesine yol açan sözde kripto kışlarına yabancı değil. Ancak Cramer, “Bitcoin manyakları” olarak adlandırdığı kişilerin geçmişte olduğu gibi kanamayı durdurmak için kripto piyasasına kolayca girip girmeyeceğini sorguladı. Cramer, Bitcoin ve kripto pazarındaki düşüşün sistemik riskler değil, daha ziyade “spekülasyonun gerekli temizliği” olduğunu söyledi.

Cramer’ın yorumları aslında “bullish” mi?

Cramer, çöküşle ilgili bir şaka yapmak istemediğini söylüyor. Ancak Twitter’daki kripto topluluğu, Cramer’in yorumlarıyla ilgili bir şaka yapmakta sorun yaşamadı. Cramer’in finansal analiz konusundaki yarı olumlu yarı olumsuz ünü; yakın zamanda Cramer’in söylediği her şeyin tersinin yaşanacağını öneren kurgusal bir Borsa Yatırım Fonu olan “Ters Cramer ETF”inin ortaya çıkmasına neden oldu.

Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko dün Cramer’in görüşünün düşüşe geçeceğini öngördü. ” Cramer, kripto paralarda aşağı yönlü hissiyatından bahsedecek” diye tweet attı. “Mad Money” sunucusu Silikon Vadisi’ndeki birçok kişiden kripto para hakkında karamsar bir görüş aldığını ve bazılarının dijital varlıkları “dolandırıcı” olarak adlandırdığını söyledi.

“Squawk” podcast’i sırasında Cramer, kripto için pazarlama baskısının insanları kripto paralar üzerinde spekülasyon yapmaya yönlendirdiğini söyledi. Crypto.com’un Matt Damon ile “Şans,  cesur olandan yanadır” yazan reklamını gündeme getirdiğine dikkat çekti. Cramer, “İşte bu durumlarda olan şey” dedi. Cramer, William Wallace’ın İskoçya’daki İngiliz yönetimine karşı savaşını anlatan 1995 Mel Gibson filmine atıfta bulunarak, “Kriptoya çok yatırım yapan insanlar gelip bir tavır alacaklar, Cesur Yürek gibi”, ifadelerini kullanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir