Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.553
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.553
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Efsane İsimler, Bitcoin İçin Sihirli Sayıyı Verdi ve Uyardı!

Miami’deki Bitcoin 2022 Konferansının 25.000’den fazla katılımcısı, “lazer gözlü” 3.000 kiloluk bir boğa heykelinin açılışının ortasında bu hafta yükselişi hissederek ilham aldı. Ayrıca pek çok uzman, piyasa değeri ile en büyük ve en eski kripto para olan BTC’ye yönelik düşüncelerini aktardı. İşte detaylar…

Miami’deki ikonik boğa heykelinin hikayesi

Wall Street’teki ikonik Charge Bull’dan esinlenerek modellenen Miami Bull, 2019’da kripto komisyonculuğu platformunu başlatan Florida merkezli ticaret firması TradeStation tarafından yaratıldı. TradeStation Crypto’da ürün stratejisini yöneten James Putra, “Bizim amacımız, Miami’nin fintech ve kriptonun sembolü olması ve burayı küresel sahnede taçlandırmasına yardımcı olmaktı,” ifadelerini kullandı.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere son iki yılda Miami, “finansın geleceği” için şehir olmaya çalıştı. Belediye Başkanı Francis Suarez, maaş çekinin bir kısmını Bitcoin ile alacağına söz verdi. Şehir, ek belediye geliri elde etmenin bir yolu olarak MiamiCoin’i (MIA) başlattı. Pitchbook verilerine atıfta bulunan Bloomberg’e göre, Miami bölgesindeki kripto girişimleri için girişim sermayesi finansmanı, bir önceki yıl 6 milyon dolardan 2021’de 745 milyon dolara fırladı.

Ancak Miami’nin hala yapacak çok şeyi var. Bekleyen öğeler arasında şehrin kripto tutkularını tanımlayan ikonik bir anıt var. Putra, New York City finans merkezi ve Özgürlük Anıtı ve Golden Gate Köprüsü ile süslenmiş teknoloji merkezi San Francisco’nun aksine, Miami’nin “büyüyen kripto ve fintech topluluğunun özünü yakalayan bir şeye sahip olmadığını” söyledi. Heykelin tasarımı için, “Transformers” serisi için yaptığı çalışmalarla tanınan ödüllü Furio Tedeschi de dahil olmak üzere bir grup stratejist ve sanatçı tuttular. Putra, firmanın boğa için ne kadar harcadığını paylaşmayı reddetti, ancak aldıkları “şok edici” faturalara rağmen “buna değdiğini” ekledi.

Bitcoin fiyat görünümü: 46.000 dolar “sihirli sayı”

Miami Bull, Bitcoin meraklıları için en büyük yıllık toplantıda heyecan yaratan tek şey değil. Bir açılış konuşmasında, teknoloji milyarderi Peter Thiel, Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon ve BlackRock CEO’su Larry Fink’i eleştirdi ve onları Bitcoin’in arkasındaki “devrimci gençlik hareketi”ne karşı çıkan bir “finans gerontokrasisinin” üyeleri olarak nitelendirdi. PayPal ve Palantir’in kurucu ortağı Thiel, Nitcoin’in 100.000 dolara ulaşamamasından güçlü finans rakamlarını da sorumlu tuttu.

15 yıllık bir fintech ustası ve traderı olan Putra, kripto piyasasının şu anda düşüş eğiliminde görünebileceğini ancak bunun “bir çöküş” olmadığını söyledi. Bu arada, Bitcoin için “herkesin izlediği sihirli sayı”nın 46.000 dolar olduğunu söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Yatay hareket eden bir piyasa. Yukarı yönde trend olan bir yöne girmekte zorlanıyor, ama aynı zamanda aşağı doğru bir trende girmekte çok zorlanıyor. Yani en iyi değerlendirme, şu ya da bu şekilde anlamlı bir katalizör olana kadar yatay ve dalgalı. 46.000 dolar, yılın açılışıyla bağlantılı. Aynı zamanda traderlar için bir kırılma noktası olan bir sayı. Dolayısıyla 46.000 doların üzerinde piyasa yükselişe geçiyor. 46.000 doların altında piyasa düşüş gösteriyor.

30.000 dolar görülebilir mi?

Bitcoin türevleri piyasasındaki bireysel traderların ve kurumların çoğunluğunun, Bitcoin’in önümüzdeki iki ay içinde 46.000 doların üzerine çıkma ihtimalinin düşük olduğu beklentilerini yansıttığı görülüyor. Bu yatırımcıların temkinli bir şekilde 46.000 doların altında konumlandığını gözlemledi. Uzmanlara göre Bitcoin 46.000 doların üzerine çıkarsa, bir sonraki durak, önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 69.000 doları test etmek olacaktır.

Putra’ya göre, yukarı yönlü bir fiyat yörüngesini korumak için, BTC’nin bu fiyat seviyelerinde “parabolik” sıçramalar yerine “anlamlı bir şekilde” önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinin üzerinde kapanması gerekecek. Ayrıca Bitcoin’in 46.000 doların altında kalması durumunda, traderların 30.000 dolarlık seviyeye dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Bu parabolik atılımı görmek istemem. Yavaş ve istikrarlı bir yükselişle çıkardığımız fiyatın üzerinde sabit bir eğim görmeyi seviyorum çünkü bu, geri dönüşün çok daha zor olacağı anlamına geliyor. 30.000 doların altına düşerseniz, o zaman büyük bir düşüş olur. Ama bunun pek olası olmadığını düşünüyorum. Opsiyonların konumlandırılmasına bakarsanız, 30.000 dolardan satın almayı bekleyen çok sayıda insan var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir