Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.312
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.312
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

ECB Yöneticisinden DOGE ve Bu Altcoin’lere Yönelik Sert Uyarı!

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, Columbia Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, kripto dünyasını Vahşi Batı’ya benzeterek sert eleştiriler getirirken, Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) ve Ethereum (ETH) gibi Proof of Work (PoW) konsensüs mekanizması ile çalışan kripto paralar için daha yüksek verilendirme yapılabileceğini belirtiyor.

“Kripto dünyası, Vahşi Batı’ya döndü”

“Satoshi Nakamoto’nun güvenilir para yaratma hayali tam da bu – bir rüya” diyen Fabio Panetta, kripto varlıkların, vaat ettiklerinin tam tersi olan istikrarsızlık ve güvensizlik, yani yeni bir Vahşi Batı yarattığını söylüyor.

Fabio Panetta, bir Game of Thrones karakteri olan Littlefinger’dan alıntı yaparak “kaos bir merdivendir” dedikten sonra, kripto piyasasının patlamaya hazır bir balon olduğunu ifade ediyor. “Balonun patlamasını bekleyerek ve ancak o zaman kripto riskinin finansal sistemde ne kadar yaygın hale geldiğini anlayarak aynı hataları tekrarlamamalıyız” diyen Fabio Panetta, kripto yatırımcılarından bazılarının zamanında kurtulmayı başarabileceğini, ancak birçoğunun tuzağa düşeceğini belirtiyor. ECB Yönetim Kurulu Üyesi, kripto varlıklarını ponzi piramidine benzetiyor ve şunları söylüyor:

Bir Ponzi planında olduğu gibi, bu tür dinamikler ancak artan sayıda yatırımcı fiyatların artmaya devam edeceğine ve herhangi bir gelir veya garanti akışı tarafından desteklenmeyen itibari değer olabileceğine inandığı sürece devam edebilir. Coşku kaybolana ve balon patlayana kadar.

DOGE, BTC, LTC gibi PoW coinleri için daha yüksek vergi

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere konuşmasında Proof-of-Work (PoW) Blockchain’lere dayalı kripto varlıklara ayrıca değinin Fabio Panetta, BTC, ETH, DOGE ve LTC gibi PoW ile çalışan kriptoların büyük miktarda kirliliğe ve çevreye zarar verebileceğini söylüyor.

“Dolayısıyla kripto varlıklar, topluma büyük zarar verebilecek spekülatif varlıklardır” diyen Fabio Panetta’ya göre, şu anda değerlerini esas olarak açgözlülükten alıyorlar, başkalarının açgözlülüğüne ve planın engellenmeden devam edeceği umuduna güveniyorlar.

Buradan hareketle ECB Yönetim Kurulu Üyesi, şu anda kripto varlıkların vergi muamelesinin asgari düzeyde olduğunu ve nasıl yeterince vergilendirileceğinin düşünülmesi gerektiğini belirtiyor. Ve burada DOGE gibi PoW ile çalışan kriptolara ayrıca bir başlık açarak, şu değerlendirmeyi yapıyor:

PoW’a dayalı olanlar gibi bazı kripto varlıklarının diğer finansal araçların vergilendirilmesinin üzerinde ve ötesinde daha yüksek vergilendirilmesi için de bir durum olabilir. Yüksek kirlilik gibi toplum için batık maliyetlere yol açan olumsuz dışsallıklar, kripto piyasalarındaki katılımcılara (ihraççılar, yatırımcılar ve hizmet sağlayıcılar) uygulanan uygun vergilere dahil edilebilir.

PoW konsensüsüyle çalışan ilk 15 kripto para

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir