Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.908
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.908
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Düzenlemelerin Ortasında Hintliler, SHIB ve Bu Coin’lere Koştu!

Hintli kripto para traderları ve yatırımcıları, son düzenleyici kargaşanın ortasında peer-to-peer anlaşmalarda lider kripto Bitcoin (BTC), en büyük meme coin’i Dogecoin (DOGE) ve ikinci sıradaki meme tokeni Shiba Inu (SHIB) satın almayı tercih ediyor.

Düzenleyici belirsizlik ortamında Hintliler, Bitcoin, DOGE ve SHIB alıyor

Economic Times’a göre, Hindistan’da lider kripto Bitcoin (BTC), Tesla CEO’su Elon Musk’ın sevgilisi Dogecoin (DOGE) ve sevimlim köpek temalı Shiba Inu (SHIB) gibi kripto para birimleri için düşmanca bir ortam ve düzenleyici kargaşanın ortasında, birçok kripto para birimi borsası, merkez bankası tarafından uygulanan ödeme kısıtlamalarının üstesinden gelmek için peer-to-peer anlaşmalar ve doğrudan mevduatları kullanıyor.

Peer-to-peer bir işlemde, bir alıcıdan sipariş aldıktan sonra kripto para borsası satıcının hesap ayrıntılarını onlarla paylaşır. Alıcı parayı doğrudan satıcının hesabına gönderir ve ardından satıcı, kripto para birimini borsayla birlikte cüzdanından alıcının cüzdanına taşır.

Bu, Hindistan’da UPI kullanımını yöneten Hindistan Merkez Bankası birimi National Payments Corporation of India’nın dijital varlık satın almak için hizmetlerini kullanan borsalardan kendisini ayırmasının ardından geldi. Kimliğini açıklamak istemeyen borsalardan birinin yetkilisi şu açıklamayı yapıyor:

Bir borsa böyle çalışmamalı. Kesinlikle daha az verimli. Ama görünüşe göre, herhangi bir düzenleme veya yasa ihlali yok. A’dan B’ye net bankacılık veya IMPS veya NEFT üzerinden basit bir para transferi ve borsa dışında gerçekleşiyor.

Hindistan’daki kripto para düzenlemeleri ne getiriyor?

Ödeme engelinin yanı sıra, kripto para topluluğuna, 1 Nisan’da yürürlüğe giren dijital varlıklardan elde edilen kârlar üzerinden %30 vergi ve 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan %1 kaynakta vergi kesintisi (stopaj) dahil olmak üzere vergiler getirildi.

Düzenleyici kargaşa, birçok büyük kripto para birimi traderının off-shore borsalara geçmesine neden oldu. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Hindistan hükümeti, ülkedeki dijital varlıkların kullanımını düzenlemek veya sıkılaştırmak için bir yasa getirmeyi uzun süredir düşünüyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir