Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.687
% 5.63
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.687
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dünyanın İlk NFT Balesi Satışa Çıkıyor

Ünlü Rus balerin Natalia Osipova’nın, Bonhams’ın yeni müzayedesi “Encore! Modern Art on Stage”de satılmak üzere üç parçadan oluşan dansının NFT’si satışa çıkıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Satış, dünyada bir ilk olacak. Koleksiyoncular ve bale hayranları NFT formatı ile ilk kez bir bale performansına sahip olabilecek.

Alıcılara eserlerin tam lisansı verilecek. Bu, videonun tamamına sahip oldukları, istedikleri gibi kullanma veya görüntüleme hakkına sahip oldukları anlamına gelir.

Dijital Sanat Başkanı Nima Sagharchi konuyla ilgili şunları söyledi;

“Natalia Osipova tarafından icra edilen bu üç seçkin eseri sunmak bizim için bir zevk. Bale, en rafine ve hareketli sanat formlarından biridir. NFT’ler aracılığıyla benzersiz performansları kristalize edebiliyoruz. Soyut olan şeylere sahip olabiliyoruz ve bunları toplayabiliyoruz.”

Blockchain Teknolojisi ve Bale Sanatı

Blockchain teknolojisi, dans dünyası için devrim niteliğinde olabilir. Görsel sanat pazarında yaptığı gibi, performans sanatını yeni bir dijital performans ve mülkiyet çağına itebilir.

Osipova, klasik bale “Giselle”den iki parça ve “Left Behind”dan bir parçayla dans edecek. Açık artırma 29 Kasım-10 Aralık tarihleri ​​arasında yapılacak ve fiyatlar “Giselle” için 12.000 £ ve “Left Behind” için 50.000 £’dan başlayacak.

Balerin Osipova konuyla ilgili düşüncelerini söyle paylaştı;

“Dünyanın ilk bale NFT’lerini yayınlamak benim için bir onurdur ve bunun gelecek nesil dansçıların dijital sahnede destekçileriyle bağlantı kurmasının yolunu açacağını umuyorum. NFT koleksiyonu, 1960’lı yıllardan günümüze kadar tiyatro, bale, dans, müzikle ilgili kostüm, sahne tasarımları, tablolar, kağıt, heykel, baskı, kitap ve el yazması eserlerle birlikte Bonhams’da satılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir