Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.154
% 2.89
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.154
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Dünyanın En Zenginleri, Bu Kripto Paralardan Alıyor!

BNY Mellon Wealth Management tarafından The Harris Poll ile yürütülen yeni bir ankete göre, aile ofislerinin yüzde 20’si aktif olarak kripto para birimlerine yatırım yapıyor. Bu nedenle, kriptoların artık zenginler için niş bir yatırım olmadığı düşünülüyor. Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Aile ofisleri, kripto para alanına yöneliyor

Ankete göre zengin insanların yüzde 23’ü kriptoya sınırlı maruz kaldıklarını söylerken, üçte biri kriptoya yatırım yapmayı “keşfettiklerini” bildirdi. Bunun dışındakiler, varlık sınıfında herhangi bir yatırım veya ilgileri olmadığını söyledi. 2021 sonlarında gerçekleştirilen anket, en az 150 milyon dolarlık varlık yöneten 200 aile ofisini içeriyordu. Elli altısı tekli aile ofisi ve 144’ü çoklu aile ofisiydi. Yarısı ABD merkezliydi.

Portföy stratejisi söz konusu olduğunda, genellikle kurumsal yatırımcılardan daha muhafazakar olan aile ofisleri için kriptonun bir seçenek haline gelmesinin önemli bir değişim olduğu düşünülüyor. Geleneksel olarak, aile ofisleri, getirileri maksimize etmek yerine serveti korumak amacıyla kripto gibi oldukça değişken varlıklardan kaçındı. Fidelity tarafından 2020’nin sonundan 2021 baharına kadar yürütülen bir anket, aile ofislerinin %47’sinin dijital varlıklara yatırım yaptığını ortaya koydu.

Ethereum ve Bitcoin ilgi çekiyor

Oasis Pro Markets CEO’su Pat LaVecchia’ya göre, kriptodan yararlanmak için daha önce fırsatlar sunan aile ofisleri, fırsatı tekrar kaçırmak istemiyor. Bir aile ofisi, altı yıl önce Coinbase’in değeri yalnızca 415 milyon dolar iken Coinbase’e yatırım yapmayı reddettiğini söyledi. Şimdi Coinbase’in yaklaşık 40 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Ankete katılanların %45’i yeni nesil mirasçıların kripto para birimiyle ilgilendiğini söylediğinden, genç mirasçıların etkisi aile ofislerine yatırım yapma konusunda da ilham verdi.

BNY Mellon anketine göre, kriptoya yatırım yapmak için belirtilen en popüler neden, yeni yatırım trendlerine ayak uydurmaktı.  Aile ofislerinin, yüzde 61’i vadeli işlemlere dayalı kripto ETF’leri kullanarak, akredite yatırımcılarla sınırlı olan yatırımları tercih etti. İkinci en popüler seçenek Coinbase gibi dijital para borsalarıydı.  LaVecchia, portföy stratejilerinde genellikle temkinli olduklarını ve Bitcoin ve Ethereum’a yöneldiklerini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir