Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.923
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.923
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Dünyanın en büyük hedge fonu kripto piyasasına girme sinyalleri veriyor

Investing.com – Dünyanın en büyük hedge fonu olarak bilinen Bridgewater, kripto para piyasalarına girme konusunda sinyaller verdi.

Bridgewater, ilk kripto fonu için araştırmalarına devam ediyor

Coindesk haberine göre dünyanın en büyük hedge fonu, portföyü dışında bir finansal araca yatırım yapma planları yapıyor. İsmi açıklanmayan kaynaklar, yatırımın kripto varlıklara doğrudan şekilde olamayacağı bilgisini de iletti.

Geçen sene Bridgewater patronu Ray Dalio, Bitcoin’e kişisel olarak yatırım yapacağını açıklamıştı. Bunun yanında yönetimi altındaki 150 milyar dolarlık fon ile dünyanın en büyük hedge fonu konumundaki Bridgewater, son gelişmeyle birlikte kripto paraları bir varlık sınıfı olarak değerlendirmeye aldığına dair güçlü bir sinyal veriyor.

Hedge fonu tarafından henüz kripto para yatırımları konusunda resmi bir açıklama bulunmazken bu konu hakkında görüş bildirenler, şirketin 2022 yılı ortasında kripto piyasalarına yatırım yapabileceğini iddia ediyor. Ek olarak dolaylı kripto para yatırımının şirketin yönetimi altındaki miktarın düşük bir kısmıyla gerçekleşeceği de söyleniyor.

Diğer yandan şirket Ocak ayında “Kurumsal Yatırımcıların Kripto Para Birimlerine ve Blockchain Teknolojilerine Maruz Kalma Evrimi” başlıklı bir rapor yayımladı. Bu raporda hedge fonunun kripto para piyasalarını derinlemesine araştırdığı görüldü.

Konuyla ilgili yapılan haberlerde Bridgewater’ın 2021 yılında kripto para fonu kuran veya çeşitli kripto şirketlerine yatırım yapan Marshall Wace, Point72 ve Brevan Howard gibi hedge fonlarının izinden gideceği bildiriliyor.

Coindesk’in bildirdiği üzere bir Bridgewater sözcüsü, daha önce e-posta aracılığıyla şirketinin aktif olarak kripto para araştırmasına devam ettiğini doğrularken henüz kripto yatırımı planlamadıklarını dile getirdi. Bu son gelişmeyle ilgili ise bir yanıt verilmedi.

Ray Dalio, düzenleyici baskıları konusunda uyarıda bulunmuştu

Bridgewater kurucusu Ray Dalio da zaman zaman yorumlarıyla kripto para endüstrisinin gündemine geliyor. Dalio, son yorumlarında kripto para birimlerinin ciddi şekilde düzenleyici radarında olduğu konusunda uyarmıştı. Ayrıca milyarder iş insanı, yatırımcıların portföylerinin yüzde 1’iyle Bitcoin yatırımı yapmalarını da önermişti.

Son düzenleyici gelişmelerle ilgili olarak bu ayın başlarında ABD Başkanı Joe Biden, ülke kurumların kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklarla ilgili politikalarını kapsamlı bir şekilde gözden geçirmelerini içeren bir yürütme emri imzaladı. 

Bazı endüstri katılımcıları, emrin ABD’nin kripto varlıklara genel bir yasak getireceğine dair endişeleri son erdirdiği ve ABD’nin odağının endüstrinin nasıl düzgün bir şekilde düzenleneceğine kaydığını söyledi.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir