Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.208
% 3.81
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.208
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dünyaca Ünlü Şirketten Shiba Inu ve Dogecoin Müjdesi!

İkonik moda markası Gucci, bu ayın sonlarından itibaren ABD’deki bazı mağazalarında Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) olmak üzere pek çok kripto para birimini kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Gucci, Shiba Inu ve DOGE’u ödeme yöntemi olarak kabul edecek

Vogue Business’a göre, mağaza içi ödemeler, müşterilerin e-posta yoluyla Gucci tarafından gönderilen kripto para birimi cüzdanlarıyla tarayabilecekleri bir QR kodu kullanılarak yapılacak. Mağazalar Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) da dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimlerini kabul edecek.

Kriptoyu kabul eden ilk yerler New York’taki Wooster Street, Los Angeles’taki Rodeo Drive, Miami Design District, Atlanta’daki Phipps Plaza ve Las Vegas’taki Crystals olacak.  coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere diğer üst düzey markalar (Off-White gibi) kripto para birimlerini kabul etmeye başladı bile. Mağaza içi kripto ödemeleri sunmak, Gucci’nin Web3’e geçişindeki son adım oldu. Bu yılın başlarında Gucci, merkezi olmayan Blockchain oyunu ve metaverse The Sandbox’ta açıklanmayan bir miktar karşılığında sanal arazi satın alarak metaverse’e girdi. Bunun dışında, Gucci temalı NFT’ler için sanal bir “Gucci Vault” inşa ediyor.

Giyim markaları web3 ve metaverse alanını hızla benimsiyor

Gucci, dijital dünyada hak iddia etmek isteyen, Web3’e giren moda ve hazır giyimdeki büyük isimlerden sadece biri. Bu yeni gerçeklikte Gucci’ye katılanlar, Dolce & Gabbana, Adidas, Nike, Vans ve Balenciaga giyim markaları oldu. Bu markalar ayrıca, markaları etrafında çevrim içi topluluklar oluşturmaya başlayan Digitalax, Blanksoles, DRESSX ve Red DAO gibi kripto para odaklı yerel moda evlerine karşı da rekabet edecek.

Bu yeni girişime hazırlanmak için Gucci, program başlamadan önce personeline kripto para birimi ve NFT eğitimi ve öğretimi sağlayacağını söyledi. Gucci’nin başkanı ve CEO’su Marco Bizzarri, Vogue Business’a “Gucci, müşterilerimize gelişmiş bir deneyim sağlayabilecekleri yeni teknolojileri her zaman benimsemeye çalışıyor” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir