Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.918
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.918
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dünyaca Ünlü İsimler Altın’ı Masaya Yatırdı: İşte Beklentiler!

Altın fiyatının 1.900 dolar seviyesinin üzerindeki gezisi kısa ömürlü oldu. ABD’den Nisan ayı Tarım Dışı İstihdam Verileri, haftanın son önemli verisi olacak. Altını masaya yatıran dünyaca ünlü analistlerin değerlendirmelerini ve analizlerini okuyucularımız için derledik.

“Tahvil getirileri altın fiyatını etkileyen ana faktör”

Commerzbank ekonomistleri, beklentilerden önemli ölçüde sapmadığı sürece, istihdam raporunun altın fiyatını etkilemesinin olası olmadığını belirtiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın, üst üste üçüncü haftalık kaybını yayınlamaya hazırlanıyor. Tahvil getirileri muhtemelen altını etkileyen ana faktör. Piyasa bazlı enflasyon beklentileri değişmediği için reel faiz oranları da belirgin şekilde yükseldi. Bu, altını alternatif bir yatırım olarak daha az çekici hale getirdi.

Piyasa katılımcıları bu öğleden sonra dikkatlerini Nisan ayı resmi işgücü piyasası raporunun yayınlanacağı ABD’ye çevirecekler. Bloomberg konsensüsü, yaratılan iş sayısının son aylara göre daha düşük olmasını bekliyor. Ancak Commerzbank ekonomistlerine göre, veriler ancak beklentilerden önemli ölçüde saparsa altın fiyatı üzerinde gözle görülür bir etki yaratabilir.

“Altın almak için iştahlı olan çok fazla katılımcı yok”

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere ABD Merkez Bankası beklendiği gibi politika faizini 50 baz puan (bps) artırmaya karar verdi. Sonuç olarak altın yükseldi. Bununla birlikte, TD Securities’deki ekonomistler, sarı metalde daha yüksek yarışın uzun sürmesini beklemiyorlar. Ekonomistler, görüşlerini şu şekilde açıklıyorlar:

Fed, beklentileri büyük ölçüde karşıladı ve iyi haber hareketlerinin ortasında küresel piyasalardaki yaygın zayıf hava göz önüne alındığında her şeyi satın al rallisini hızlandırdı. Fiyat hareketi, altın almak için iştahlı çok fazla katılımcı olmadığını ve sadece birkaç katılımcının eksik olduğunu belirten oyun kitabımıza göre oynuyor. Konsensüs trade’i long tarafında, hala Ukrayna’daki savaşla ilişkili bazı kayıtsız altın pozisyonları var.

Ekonomistlere göre, kalan birkaç short pozisyon büyük bir pozisyon büyüklüğüne sahip ve fiyatlar yükseldikçe kar elde etmesi muhtemel. Ekonomistler, her şeyi satın al trade’i de altında devam eden ralliyi körüklüyor. Bununla birlikte ekonomistler, şu yorumu yapıyor:

Ancak, trader’ların short’larının rekor düşük seviyelere yakın olduğunu düşünürsek, rallinin sarı metalde uzun sürmeyeceğinden şüpheleniyoruz.

“Herhangi bir toparlanma girişimi, bir satış fırsatı olarak görülebilir”

Piyasa analisti Haresh Menghani, Wall Street’te bir gecede gerçekleşen geniş çaplı satıştan kaynaklanan yayılma etkisinin, hisse senedi piyasalarındaki daha yumuşak bir tondan açıkça görülen yatırımcıların hissiyatına ağırlık verdiğini belirtiyor. Analiste göre, bu da, güvenli liman altına bir miktar destek veren önemli bir faktör olarak görüldü, ancak Fed’in daha fazla politika sıkılaştırması beklentileri arasında anlamlı bir yukarı yönlü hareket belirsizliğini koruyor.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 75 baz puanlık bir faiz artırımının aktif olarak değerlendirilmediğini, ancak politika yapıcıların gelecek toplantılarda 50 puanlık bir artışı onaylamaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, piyasalar hala 2022’nin geri kalanı için 200 baz puanlık bir faiz artışı fiyatlıyor ve bu da artan ABD Hazine tahvil getirilerini desteklemeye devam ediyor.

Bunun dışında analist, yirmi yılın en yüksek seviyesi yakınında sabit kalan ABD dolarını çevreleyen temeldeki boğa hissinin, dolar cinsinden altın için bir ters rüzgar olarak hareket ettiğini ifade ediyor. Bununla birlikte analiste göre, yatırımcılar yakından izlenen ABD aylık istihdam verilerinin yayınlanmasından önce kenarda beklemesiyle olumsuzluk hafiflemiş görünüyor. Popüler olarak bilinen NFP raporunun, sıkılaşan işgücü piyasası koşullarıyla tutarlı olması ve muhtemelen Fed’in ek faiz artırımlarını desteklemesi bekleniyor. Analist, şu yorumu yapıyor:

Bu durum, Perşembe günü taze satışların ortaya çıkmasıyla birlikte, getiri sağlamayan altın için en az direnç yolunun aşağı yönlü olduğunu ve herhangi bir toparlanma girişiminin bir satış fırsatı olarak görülebileceğini gösteriyor.

Pablo Piovano: Altın 1.850 dolara gerileyebilir

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’un ön verilene göre Perşembe günü üst üste üçüncü seansta bu sefer yaklaşık 14,7 bin kontrat arttı. Hacim de bunu izledi ve art arda iki günlük geri çekilmenin ardından yaklaşık 56,8 bin kontrat yükseldi.

Altın fiyatları Perşembe günü 1.900 dolar seviyesini geçemedi ve seansı mütevazı kayıplarla kapattı. Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre düşüş, artan açık faiz ve hacmin ortasındaydı ve çok yakın vadede daha fazla zayıflığı ortaya çıkardı ve yakın hedef 1.850 dolar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir