Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.965
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.965
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dünyaca Ünlü Analistten DOGE, ADA, BTC ve ETH Tahmini!

DailyFX analistlerinden Tammy Da Costa, verdiği bir röportajda, Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), ve Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) gibi büyük kripto para birimlerinden, daha iyi bir performans beklediğini açıkladı. coinmuhendisi.com olarak, ünlü analistin görüşlerini ve analizlerini aktarıyoruz.

Kripto para birimleri bu iki olaydan dolayı fazlaca zarar gördü

Yılbaşından bu yana, piyasa değerine göre en büyük iki kripto para olan Bitcoin (BTC) yaklaşık yüzde 28, Ethereum (ETH) ise yüzde 50,5 düşüş yaşadı. Ayrıca, Bitcoin, son bir hafta içinde yaklaşık yüzde 10 fiyat kaybı yaşadı. Benzer istatistikler Ethereum için de geçerli. Her iki kripto para birimi de geçen sonbaharda belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyelerinde yüzde 35 ila yüzde 40 arasında düşmüş durumda. Anaist Da Costa, kripto paralar gibi yüksek riskli varlıklara yönelik coşkunun iki büyük olaydan dolayı zarar gördüğünü söyledi ve şunları aktardı:

FED, enflasyonu durdurmak için para politikalarını agresif bir şekilde sıkılaştırdı, bu da yatırımcıları spekülasyona daha az eğilimli hale getirdi. Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş ise, küresel ekonomik yavaşlama endişelerini artırdı. Faiz oranları yükseliyor olabilir, ancak hala tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın. Ukrayna, gerçek dünya kullanım örneği olan kripto para birimlerini kullanarak, göz açıp kapayıncaya kadar, savaş çabaları için para toplamayı başardı.

Da Costa, ayrıca, şu ana kadar ABD teknoloji hisseleri ve diğer risk varlıklarının içinde bulunduğu kötü durum göz önüne alındığında, kripto paraların çok fazla düşmediğini söyledi. Da Costa verdiği demeçte, “Jeopolitik risklerdeki artışa rağmen hala belirli bir miktarda risk iştahı gördük” dedi. Analist sözlerine şöyle devam etti:

Savaşın gerginliğinin azaldığını görürsek ve enflasyonun düştüğünü görürsek, o zaman kripto piyasasını destekleyecek olan risk iştahının artması ihtimali vardır.

Bitcoin ve Ethereum için fiyat analizleri

Yüksek oynaklık, destek ve direnç seviyeleri gibi teknik faktörlerden etkilenme geçmişi, bunu yapmak kesinlikle riskli olsa da, Bitcoin ve Ethereum ticaretini cazip kılıyor. Bununla birlikte, Da Costa, Bitcoin ve Ethereum’un daha yükseğe sıçrayacağı veya daha aşağıdan geri tepeceği kilit seviyeleri paylaştı. Da Costa’nın grafiklerine göre, Bitcoin’in 2022’nin geri kalanı için nispeten dar bir ticaret aralığında kalacağını gösteriyor. Şu anda yaklaşık 38.000 dolardan işlem gören BTC, gerçekçi bir şekilde mevcut seviyelerden yaklaşık yüzde 40 tırmanarak 53.000 dolara ulaşabilir. Ancak 69.000 doları aşmak için çok zorlanacağını ve bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesini belirleyeceğini söyledi. Da Costa, izlenmesi gereken önemli Fibonacci seviyesinin 53.600 dolar olduğunu ve seviyenin, Bitcoin’in Aralık ayı başlarında zirve yaptığı yerle ilgili olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca analist, Bitcoin’in 50.000 dolara yükselmeden önce, 44.000 dolarlık psikolojik seviyeyi aşması gerektiğini söyledi.

Da Costa, Bitcoin için olumsuz senaryonun 38.000 doların altına düşmesi ve 32.000 dolar seviyesinde tutunamaması olduğunu söyledi. Analist, bunun 2021’in en düşük seviyesi olan 28.800 doları devreye sokacağını söyledi. Ancak, Da Costa, Bitcoin’in 2022’de muhtemelen 22.000 dolardan daha fazla düşmeyeceğini düşünüyor. Analist, Ethereum’un da “çok dar bir aralıkta” işlem gördüğünü belirterek, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olduğuna dikkat çekti. Da Costa, eğer Ethereum yükselişe geçerse, Nisan ayının başındaki en yüksek seviyesi olan 3.581 doları kırabileceğini ve ardından Ocak ayında en son vurduğu 3.900 doları yeniden test edeceğini de açıkladı. Analist, sonrasındaki durağın 4.000 dolar olacağını da sözlerine ekledi.

Da Costa, ethereum için ayı senaryosunun 2.800 dolar ve 2.400 dolarlık kilit Fibonacci seviyelerini test etmesi olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Bitcoin’in yerleşik protokolünün aksine, blockchain ağı gelişmeye devam ederken, uzun vadede Ethereum’un, Bitcoin’den biraz daha fazka yükseleceğini söyledi söyledi. Analist göre, Bitcoin ve Ethereum mevcut seviyelerden önemli ölçüde yukarı da olabilir. Ancak Da Costa’nın fiyat tahminleri, alanın hala ne kadar riskli olduğunu da gösteriyor. Ayrıca Da Costa, kripto alanının ne kadar rekabetçi hale geldiği göz önüne alındığında, iki kripto para biriminin de, ikiye veya üçe katlanabileceğini öne süren devasa fiyat hedeflerinin “gerçekçi olmadığını” söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Yapılmakta olan çok sayıda başka kripto para birimi var ve blockchain gelişmeye devam ediyor. Bu yüzden bunun hem Bitcoin hem de Ethereum için bir tehdit oluşturacağını düşünüyorum.

Dogecoin (DOGE ve Cardano (ADA)

Da Costa, BTC ve ETH’nin yanı sıra, DOGE ve ADA’yı da takip ettiğini açıkladı. Ünlü analist, Cardano ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu aynı zamanda daha geniş bir pazara ulaşabilecek bir blockchain. Çünkü amaçları aynı zamanda Afrika’ya gitmek, aslında internete erişimi olmayan insanlara veya doğal olarak kabul ettiğimiz şeylere yardım etmek. O nedenle ben ADA’nın yükseleceğine inanıyorum.

2013’te bir şaka olarak ortaya çıkan kripto para birimi DOGE, 2021’in başlarındaki meme coin çılgınlığının bir parçasıydı. Arkasındaki güçlü toplulukla birlikte yaşadığı bir yükselişin ardından, DOGE, geçen Mayıs ayında, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 80 düşüş yaşadı. DOGE , en büyük destekçisi olan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın, Saturday Night Live’a katılmasından hemen önce zirveye ulaşmıştı. Elon Musk’ın, Twitter’ı satın almak için yürüttüğü kampanyanın başından itibaren, DOGE yükselişe geçti..DOGE, Twitter haberlerinin ortaya çıkması ile, Musk’ın bahşişler için Dogecoin kullanabileceğini düşünen yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu, Nisan ayı başlarında yaklaşık yüzde 28 yükseldi. Da Costa, bunun takip etmeye değer bir hikaye olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

O çok büyük bir DOGE hayranı olduğu için, toparlanabilecek bir olasılık olduğunu düşünüyorum. Ama hepsi Twitter teklifine ve neyin ortaya çıkacağına da bağlı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir