Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.688
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.688
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dünyaca Ünlü Analistler: Bu Seviye Kırılırsa Altın’da Selloff Başlar!

Ünlü analistten altın fiyatlarına dair tahminler geldi. Analiste göre XAU/USD, 1.914 doların altına düştüğünde önemli bir düşüş yaşayacak. Rusya’ya uygulanan ambargolardan dolayı petrol fiyatları tarihi seviyelere doğru tırmanışa geçti. Altın fiyatları ise krizin başından beri barış anlaşmalarından çıkacak sonuca kulak kesilmiş bir bekleme içinde nispeten yatay seyrediyor.

Altın fiyatları için bu seviyeler

coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere, sadece kripto piyasalarda değil genel olarak tüm ekonomik piyasalarda gözler Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinde. Bugün itibariyle dolar ve altında fiyatlarında hafif düşüşler yaşanıyor. Öte yanda borsa, Avro ve kripto paralarda yön arayışı göstergesi olan kararsız hareketlenmeler görülüyor. Altın için handikap, Ukrayna-Rusya barış görüşmelerindeki ilerlemeyle bağlantılı olması. Ancak Rusya ve Ukrayna’dan gelen bilgiler ve yapılan yorumlar, tarafların yakın bir zamanda geri adım atmaya hazır olmadıkları yönünde. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, tüm ekonomik piyasalar için Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşme trafiği ile FED’in faiz kararları en önemli belirleyici etken olma özelliğini koruyor.

TD Securities stratejistlerine göre sarı metal severler kendilerini bir vakum ortamında boşaltma sürecini yaşarken bulabilirler. TD Securities stratejistlerine göre, 1.914 dolar seviyesinin altındaki bir kırılma XAU/USD’yi daha fazla düşüşe karşı savunmasız bırakabilir. Bu uzmanlara göre altın talebindeki büyük itici güç sona eriyor olabilir.

Uzmanlar sell-off olabilir diyor

Altın için gelecek seviyeler hakkında görüş bildiren TD Securities stratejistlerine göre altın talebine olan muazzam motivasyon kaybolabilir. Konu hakkında uzmanlar şöyle diyor:

ETF ve komex akışlarından gelen altın talebindeki muazzam itici güç, güvenli liman akışları kısa ömürlü olma eğiliminde olduğundan, tarihsel benzerlerine paralel olarak sona eriyor olabilir. Bununla birlikte, çubuk, altındaki önemli trend takipçisi likidasyonları için son derece inceyken, tüketici talebi şimdi fiyatlardaki artışın ardından zayıflık belirtileri gösteriyor.

Analistlere göre geniş bir altının traderları grubundan gelen koordineli bir satın alma dürtüsü, geçtiğimiz haftalarda altının fiyatlarının çarpıcı bir şekilde yükselmesine yardımcı olmuş olsa da, şimdi akışlarda koordineli bir tersine dönüş görebiliyoruz. Analistler şöyle diyor:

Başlangıç ​​olarak, 1914 dolar/ons’un altına bir kırılma, önemli bir satış programını hızlandırabilir. Piyasa, beklediğimiz gibi büyüme şokunun enflasyon şokundan daha hızlı sönebileceği bir geleceği iskonto etmeye başlarsa, altın fiyatları özellikle daha şahin bir Fed profiline karşı savunmasız olabilir. Ve bu da daha derin bir yükselişin kapısını açar. konsolidasyon.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir