Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.729
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.729
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın İçin Yaz Boyunca Bunları Bekleyin!

Altın fiyatları, enflasyon baskıları yüksek kalmaya devam etse bile, yatırımcıların ilgisini çekmeden üç ayın en düşük seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

“Altın güçlü rüzgarlarla karşılaşmaya devam edebilir”

Birçok emtia analisti, 20 yılın en yüksek seviyelerine yakın işlem görmeye devam eden ABD dolarındaki önemli yükseliş ivmesiyle karşı karşıya kalırken altının mücadele ettiğini söylüyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere ABD doları endeksi, gün içinde 104,856 puan zirvesini görürken, Haziran altın vadeli işlemleri en son, günlük bazda %0,45 düşüşle 1.816 dolardan işlem gördü.

Bazı para birimi analistleri ABD dolarındaki eğilimin en azından yazdan önce değişmesini beklemediği için altın güçlü rüzgarlarla karşılaşmaya devam edebilir. CIBC Capital Market’in Kuzey Amerika FX stratejisi başkanı Bipan Rai, birkaç faktörün önümüzdeki birkaç ay boyunca ABD dolarını desteklemek için hizalandığını söylüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

USD muhtemelen önümüzdeki aylarda sağlam bir zeminde kalacak. Bunun temel nedeni, uzun vadeli faiz oranlarının hareket etme biçiminde herhangi bir düşüş görülmemesi ve makro likidite resminin ‘risksiz’ bir zemine işaret etmeye devam etmesi.

Bipan Rai’ye göre, Fed zaten oldukça şahin ve USD, politika ayarlarının daha yavaş adapte olduğu veya tamamen farklı olduğu diğer para birimlerine karşı destek bulacak.

Bipan Rai: Dolar uzun vadede ivmesini sürdüremeyebilir

Ancak, uzun vadede Bipan Rai, ABD dolarının mevcut ivmesini sürdüremeyeceğini düşünüyor. Analist, konuyu açmak için şu değerlendirmeyi yapıyor:

Hala piyasaların Fed için nihai faiz oranının nerede fiyatlandırıldığını yeniden değerlendireceğini öngörüyoruz, bu da diğer ana paralar yetişirken USD’yi biraz savunmada bırakabilir.

ABD dolarını yavaşlatabilecek tek şey…

Geleceğe bakıldığında, Capital Economics’teki para birimi analistleri, ABD doları endeksinin (DXY) önümüzdeki aylarda 108’e yükselerek mevcut seviyelerden %3’lük bir kazancı temsil etmesini bekliyor. Analistler, Federal Rezerv’in agresif para politikası planının ABD dolarını desteklemekle kalmadığını, aynı zamanda artan küresel ekonomik yavaşlama riskinin de dolara sağlam bir satın alma ivmesi sağladığını kaydediyor. Analistler, dolar için şu tahminlerde bulunuyor:

On iki aylık yükselişinden sonra bile ABD dolarının temel ‘gerçeğe uygun değerinin’ sadece biraz üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca riskler dengesinin dolar lehine sağlam bir şekilde çarpık olduğunu düşünüyoruz. Küresel ekonominin zaten olumsuz olan tahminlerimizden bile daha fazla yavaşlaması durumunda, Fed sıkılaştırma döngüsünü gevşetse bile güvenli liman talebi arttıkça doların muhtemelen daha da yükseleceğini gösteriyor.

Capital Economics, ABD dolarını yavaşlatabilecek tek şeyin küresel ekonomide bir toparlanma ve büyüme ile enflasyon arasındaki dengenin iyileşmesi olacağını söylüyor. Bununla birlikte analistler, “Bu, en erken 2023 yılına kadar gerçekçi bir beklenti gibi görünmüyor” diyor.

“Bu durum altın piyasasında yoğun bir satışı önleyebilir”

ABD doları altın için zorlu bir ortam yaratsa da emtia analistleri henüz değerli metalden vazgeçmeye hazır değil. Birçok analist, altının diğer varlıklara kıyasla oldukça iyi durumda kalmaya devam ettiğini belirtiyor. Altın yıl içinde nispeten değişmeden kalırken, S&P 500 kabaca %17 düştü. Metals Focus analistleri Perşembe günü yayınlanan bir notta, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Birçok ana akım yatırımcı için altın tutmayı haklı kılan birkaç faktör, önümüzdeki aylarda çıkışların ölçeğini sınırlayacak. Son satışları takiben bile, öz sermaye değerlemeleri tarihi standartlara göre hala yüksek. Tüm bu faktörler, kurumsal yatırımcıları belirsizliklere karşı bir önlem olarak mevcut altın pozisyonlarını korumaya teşvik etmeli. Bu da altın piyasasında yoğun bir satışı önleyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir