Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.931
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.931
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Dünyaca Ünlü Analistler, Altın İçin “Bu Seviyeler” Diyor!

Hisse senedi piyasalarında devam eden satış baskısı, altın piyasasının güvenli liman varlığı olarak yeniden parlamasına yardımcı oluyor. Bazı ekonomistlere göre, artan enflasyon baskıları, ekonomik yavaşlamanın artan risklerine katkıda bulunuyor.

Craig Erlam: Altın nihayet bazı güvenli liman akışları görüyor

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın piyasası, hisse senedi piyasaları zarar görmeye devam ederken, 1.830 dolarda kritik ilk direncin üzerine çıkmayı başardı. Piyasa analistlerine göre, yükselen enflasyon ilk çeyrek kazançları üzerinde baskı oluşturduğundan yatırımcılar hisse senetlerinden kaçıyor.

Çarşamba günü S&P 500, küresel Covid-19 pandemisinin finansal piyasaları sarstığı Haziran 2020’den bu yana en kötü bir günlük düşüşüyle %4 geriledi. S&P Perşembe günü %1 daha düştüğü için satış baskısı devam etti. Bu arada, altın fiyatları Çarşamba günü 1.800 dolardan destek bulmayı başardı ve Perşembe günü bazı teknik takip alımları gördü. Cuma günü ise ileri, geri dalgalı bir seyir izliyor. OANDA’da kıdemli İngiltere ve Avrupa piyasa analisti Craig Erlam, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasalar sadece yüksek faiz oranı beklentileri yerine durgunluk tehdidine güçlü tepki verdiğinden, altın nihayet bazı güvenli liman akışları görüyor gibi görünüyor. İkincisi, getirileri artırdı ve doları daha çekici hale getirdi. Bununla birlikte katkıda bulundukları ekonomik sıkıntılar altın girişlerine daha uygun görünüyor.

“Fed’in sıkılaştırma planlarından geri adım atması pek olası değil”

Altının son iki aydaki fiyat hareketi hayal kırıklığı yaratsa da bazı analistler, hisse senedi piyasalarından daha iyi performans gösteren güvenli liman varlığı rolünü oynadığını söylüyor. S&P 500 %18 düşerken, altın yıl içinde kabaca nötr durumda.

Bazı analistler, yakın vadede hisse senedi piyasalarının daha da düşeceğini tahmin ediyor. Capital Economics’te piyasa ekonomisti Thomas Mathews Perşembe günü bir notta, şu husussun altını çiziyor:

Son düşüşün, bir süredir uyardığımız bir risk olan, hisse senetleri için artan bir ters rüzgar olmaya hazır olduğunu vurguladığını düşünüyoruz.

“Değerlemeler üzerindeki baskının yakın zamanda gevşemesini beklemiyoruz” diyen ekonomiste göre, manşet enflasyon zirve yapmış olsa da, Jerome Powell’ın bu hafta başlarında vurguladığı gibi, hedefin ne kadar üzerinde olduğu göz önüne alındığında Fed hala açıkça rahatsız. Thomas Mathews, şu yorumda bulunuyor:

Bize göre, enflasyon çok daha fazla kontrol altına alınana kadar Fed’in sıkılaştırma planlarından önemli ölçüde geri adım atması pek olası değil. Diğer bir deyişle, ‘Fed put‘un yakın zamanda yürürlüğe gireceğini düşünmüyoruz.

Jim Wyckoff: Altın için en büyük itici güç enflasyon

Artan faiz oranları, Federal Rezerv yaz boyunca agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye çalışırken, altın için bir rüzgar olmaya devam etse de, bazı analistler piyasa oynaklığının bir denge sağlaması gerektiğini belirtiyor. Kıdemli teknik analist Jim Wyckoff, şu tahminlerde bulunuyor:

Borsalardaki daha fazla kayıpların altın fiyatını desteklemesi muhtemel. Bununla birlikte, altın boğalar, son birkaç haftadır hisse senedi endekslerindeki satış baskısının güvenli liman metallerini daha fazla desteklemediği için hayal kırıklığına uğradı.

Jim Wyckoff, hisse senetleri hayati altın desteği sağlarken, değerli metal için en büyük itici gücün enflasyon olmaya devam ettiğini de sözlerine ekliyor. Kıdemli analiste göre, genel olarak, önümüzdeki aylarda daha da sorunlu hale gelecek olan yükselen enflasyon değerli metaller için yukarı yönlü olacak.

Ole Hansen: Dış piyasalar bir süredir daha fazla altın dostu haline geldi

Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, altının 1.839 doların üzerine çıkmasının piyasayı sarsan ayı eğilimini tersine çevirebileceğini düşünüyor. Ancak, piyasanın hala bazı ağır yükleri olduğunu da sözlerine ekliyor. Stratejist, şu açıklamayı yapıyor:

Sarı metal henüz kontrolden çıkmadı ve 2.000 dolar hakkında konuşmak için çok erken, ancak şimdilik dış piyasalar bir süredir olduğundan daha fazla altın dostu haline geldi.

“Sarı metal için yükseliş görünümünü koruyoruz”

Ole Hansen Perşembe günü yayınlanan bir raporda, “Sorunlu bir borsa ortamında çeşitlendirme ihtiyacı ve bir politika FOMC politikası hatalarının getirileri ve doları düşürme riskinin artması göz önüne alındığında, altın için yükseliş görünümünü koruyoruz” değerlendirmesini yapıyor. Stratejist, değerlendirmesine şu yönde devam ediyor:

Mutlak getiri perspektifinden bakıldığında, altının dolar cinsinden bugüne kadarki performansı bir hayal kırıklığı olarak görülebilir. Ancak daha güçlü doların etkisi ve hisse senetleri ve tahvillerdeki büyük kayıplar göz önüne alındığında, çeşitlendirilmiş herhangi bir yatırımcının altından memnun olması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir