Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.923
% 3.93
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.923
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dünyaca Ünlü Analist: Bu 6 Altcoin, Oldukça Yükselişte!

Varlık yönetimi şirketi Titan’ın en iyi kripto analisti Gritt Trakulhoon, kripto piyasasının neden toparlanmaya hazır olduğunu ve önümüzdeki 3-5 yıl boyunca en fazla boğa olduğunu düşündüğü 6 altcoin projesini paylaşıyor. Biz de ünlü analistin paylaşımlarını coinmuhendisi.com olarak okuyucularımız için hazırladık.

“Yatırımcılar, Fed’in sıkılaşmasına ilişkin haberleri sindirmiş görünüyor”

Çoğu kripto boğası, dijital varlıkların temelleri nedeniyle iyi yatırımlar olduğunu iddia ediyor. Blockchain teknolojisi finansta devrim yaratacak. Bitcoin, enflasyon için bir koruma ve bir değer deposudur. Benimsenme artıyor. Ve benzeri.

Ayılar ise, dijital varlıkların finansal sistemdeki likiditeye bağlı spekülasyon için yüksek riskli araçlardan başka bir şey olmadığını iddia ediyor. Bitcoin, Ethereum ve tonlarca diğer kripto para birimi, yatırımcıların parasal sıkılaştırma beklentisiyle düşüş eğilimine girmesiyle, son aylarda büyük ölçüde satıldı. BTC ve ETH, 8 Kasım’ın en yüksek seviyesinden %50’ye kadar düştü.

Varlık yönetimi girişimi Titan’ın en iyi kripto analisti Gritt Trakulhoon, bu argümanı meşru olarak kabul eden birkaç ayıdan biri gibi görünüyor. Analist, geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte “Bazı yönlerden bu bir bakıma doğru” diyor. Ancak bu argümana ağırlık veriyorsa ve Federal Rezerv piyasadan desteğini çekerken ve önümüzdeki aylarda faiz oranlarını artırmaya hazırlanırken, yatırımcılar neden yakın vadede kriptoda olsun ki? Analistin cevabı, yatırımcıların Fed’in sıkılaşmasına ilişkin haberleri sindirmiş gibi görünüyor olması.

Analiste göre BTC’nin, 24.000 dolardan aşağı gitmemesi gerekiyor

Analist, fiyatlar gerçekten de son günlerde hafifçe toparlanmaya başladığından, kriptoda dipleri aramanın zor olduğunu kabul etmesine rağmen, piyasanın dibe vurabileceğine dair bunu destekleyen işaretlere vurgu yapıyor. İlk olarak, CoinShares’ten gelen verilere atıfta bulunan analist, dijital varlık fonlarına akışların tekrar pozitife döndüğünü söylüyor.

Buna bağlı olarak, Bitcoin balinalarının, pozisyonlarına tekrar eklemeye başladıklarını belirtiyor. Verilere göre, balina başına Bitcoin arzı şu anda 10 yılın en yüksek seviyesinde. Ayrıca, uzun vadeli Bitcoin holder’ları da satışları yavaşlattı ve analist, bunun geçmişte bir yükseliş göstergesi olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Bitcoin’in göreceli güç endeksi veya RSI’nın, kripto para biriminin aşırı satılmış gibi göründüğünü gösterdiğini de ekliyor.

Analist, Bitcoin henüz dibe vurmadıysa, şu anda 44.300 dolara yakın olan kriptonun nihayetinde 24.000 dolardan aşağı gitmemesi gerektiğini iddia ediyor. Bunun nedenini, Bitcoin yatırımcılarının ortalama maliyet temeli olmasına bağlıyor. Bitcoin 20.000 dolara veya 30.000 dolara düştüğünde analist, bunun çekici bir risk-ödül teklifi sunacağını söylüyor. Önümüzdeki 3-5 yıl için yatırım görünümü açısından analisti heyecanlandıran uzun vadeli boğa eğilimleri de var.

Büyük bankalar kripto altyapılarını güçlendiriyor ve bu alana aşina olan insanlardan oluşan ekipler işe alıyor. Bankalar da ciddi yatırımlar yapıyor. Ayrıca, bir Bitcoin spot ETF’sinin sonunda onaylanacağına ve bunun daha fazla giriş anlamına geleceğine inandığını söylüyor:

Piyasanın kısa vadede ne yaptığına bakılmaksızın, hala gelişmenin devam ettiğini, ilerleme kaydedildiğini görüyoruz. Uzayda çalışan geliştiricilerin ve insanların sayısı geçen yıl 4-5 kat gibi çarpıcı bir şekilde arttı. Ve bence ileriye dönük oldukça ilginç olacak, çünkü gerçekten ana akımın benimsenmesini kazanmanın püf noktasındayız.

Analistin boğa olduğunu düşündüğü altcoin projeleri

Enflasyondan korunma ve değer saklama aracı olarak sevdiği Bitcoin’e ek olarak Gritt Trakulhoon, bir dizi başka altcoin projesinin ‘oldukça boğa olduğunu açıklıyor. Hepsi birinci katman Blockchain’ler, yani diğer uygulamaların üzerine inşa edilmesi için temel katmanı sağlıyorlar. Bunların en büyüğü, şu anda piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto olan Ethereum. Analist, lider altcoin projesi hakkında şunları söylüyor:

Ethereum’u artık bir altcoin olarak bile düşünmüyorum. Dünyanın en büyük Blockchain’i olan mavi bir çip, üzerinde binlerce uygulamaya sahip ve Proof of Work (PoW)’dan Proof of Stake (PoS)’a geçiş açısından oldukça dönüştürücü bir değişim geçiriyor.

Ancak Ethereum’un sorunları var. Analist, güvenlikten aşırı derecede ödün verildiğini  belirtiyor ve yüksek gaz ücretlerine ve ölçeklenebilirlik eksikliğine düzeltilmesi gereken sorunlar olarak işaret ediyor. Bu yüzden bir dizi Ethereum rakibini, diğer akıllı sözleşmeli, birinci katman Blockchain’leri de beğeniyor. Bu altcoin projeleri ise Avalanche, Terra, Solana, Phantom ve NEO.

Bu birinci katman Blockchain’lere, metaverse’ler, NFT’ler, oyun ve DeFi ile gelecek potansiyel büyümeyi yakalamak için iyi bir seçim olarak bakıyoruz. Çünkü tüm bu uygulamalar bu Blockchain’ler üzerine inşa edilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir