Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.247
% 2.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.247
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dünyaca Ünlü 3 Analist: Altın’da Bu Seviyeleri Bekliyoruz!

Rus kuvvetleri Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri olan Kharkiv’i bombalamaya devam ederken, başkent Kiev’deki istihbarat ve iletişim tesislerini hedef alacaklarının sinyallerini verdi. İşgalin derinleşmesiyle altın fiyatları, değerli metallerin ve devlet tahvillerinin algılanan güvenliğine yönelik geniş bir uçuşla desteklenerek, Salı günü 13 ayın en yüksek seviyesini işaretlemek için keskin bir şekilde yükseldi. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Ricardo Evangelista: Bu durum altında daha fazla artış için alan yaratabilir

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali altıncı gününde ve bir dizi Batılı ülkeden Rusya’ya yönelik hızlı ve ciddi mali yaptırımlar, piyasalara yeni bir doz çalkantı enjekte etti. ActivTrades kıdemli analisti Ricardo Evangelista Salı günkü notunda, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rus işgalinin ardından Ukrayna’daki gelişmeler, güvenli liman varlıklarına destek sunarak ve 1.900 doların çok üzerinde altını destekleyerek, yatırımcıların algısına hükmetmeye devam ediyor.

Tahvil ve altına ek olarak, ham petrol fiyatları da yükseldi ve West Texas Intermediate petrolünün varil başına 100 doları geçmesiyle, külçe için yukarı yönlü olan yakın vadeli enflasyon baskılarına ilişkin endişeler arttı. ActivTrades’den Ricardo Evangelista, şu yorumu yapıyor:

Önümüzdeki birkaç gün içinde çatışmanın yoğunluğunun tırmanması olasılığı yüksek ve yakın zamanda çatışma için bir çözüm bulunması pek olası görünmüyor. Bu da altın fiyatlarında daha fazla artış için alan yaratabilir.

Fawad Razaqzada, altın fiyatının 2.000 doların çok üzerine çıkmasını bekliyor

Yatırımcılar, işgalin enflasyon ve küresel büyüme görünümü üzerindeki etkilerinin yanı sıra merkez bankalarının, özellikle Federal Rezerv’in nasıl tepki vereceğini tartıyor. ThinkMarkets piyasa analisti Fawad Razaqzada, bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Altın fiyatları, enflasyonun yükselmeye devam etmesiyle reel getiriler üzerinde daha fazla baskı yaratan düşen tahvil faizlerinden ek destek buluyor. Fiyatlar güvenli liman akışlarında toparlandıkça ve bazı yatırımcılar merkez bankalarından agresif sıkılaştırma beklentilerini azalttıkça tahvil faizleri düştü.

Ayrıca Fawad Razaqzada, Fed’den 50 baz puanlık bir faiz artışı olasılığının %5’in altına düştüğünü, Avrupa Merkez Bankası’nın ilk faiz artırım beklentilerinin bu yıl Aralık ayından 2023’e geri itildiğini belirtiyor ve şu tahminde bulunuyor:

Bu çerçevede, altının 2.000 doların çok üzerine çıkmasını bekliyorum.

Ilya Spivak’a göre, bu gerçekleşirse altın önemli ölçüde geri çekilecek

Ukrayna’nın kuşatma altındaki şehirleri, Ukrayna’nın şiddetli direnişiyle karşı karşıya kalan Rus komutanların başkent Kiev’e doğru bir saldırıda kentsel alanları bombalamalarını yoğunlaştırmasıyla Çarşamba günü daha fazla saldırıya hazırlanıyorlardı.

Bu arada Roketlerin Ukrayna’daki büyük şehirleri vurmasıyla birlikte, duruş sergileyen ABD şirketlerinin istikrarlı davul ritmi arttı. Yatırımcılar şimdi, FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımlarına ilişkin daha fazla netlik için ABD Kongresi’ndeki ifadesini bekliyor. DailyFX döviz stratejisti Ilya Spivak, Fed’in duruşuna dikkat çekiyor ve şu öngörüde bulunuyor:

Ay ortasında, Fed’in bakış açısından, mevcut durumun genel stratejilerini değiştirmeyeceğini, hala enflasyonu kontrol altına almaya odaklandıklarını öğrenirsek, altının önemli ölçüde keskin bir hareketle geri çekildiğini göreceksiniz.

Bu arada, dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’ın holdingleri Salı günü, Temmuz 2021’den bu yana en yüksek seviye olan 1.042.38 tona yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir