Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.563
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.563
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

DÜNYA TARHİNİDEKİ İLK HODL

Antik Yunan döneminde yaşamış ünlü filozoflardan Tales gökyüzüne ve yıldızlara tutkulu hatta çoğu zaman saatlerce gökyüzüne dalıp gittiği bir çok filozof tarafından kitaplarında konu edilmiştir. Fakat Tales’ in bu astronomi ve gökyüzü sevdası halk tarafından olumsuz ve çok farklı bir şekilde yorumlanmaktaydı. Öyle ki Tales kış ayından gelecek zeytin hasatının verimli yada verimsiz geçebileceğini anlayabilecek seviyede bilgi ve beceriye sahipti. Tepkilerden sıkılmış topluma ders vermek istemiş olmalı ki; Tales zeytin hasatının verimi geçeceğini anladığı bir yılda civardaki bütün zeytin sıkım evlerini kiralamış ve tekrar toplum tarafından bir sene boyunca elinde kiralık zeytin sıkım evlerinin bir  sene boyunca elinde tutmasının ahmakça olduğu yönünde eleştiriler almıştır.

  Fakat temel analizini başarılı bir şekilde yapmış olan Tales sıkım evlerini de HODL etmiş 😊 Hasat zamanı geldiğinde çok güzel karlar elde etmiş bir insan olarak o sezonu kapatmış.

  Bu hikayeyi derinlemesine incelediğimizde Tales HODL süreci boyunda fakirlik, açlık, eleştiri vb. birçok onu strese sokacak süreçten geçip sonunda başarılı olmuş. Bu hikaye günümüz şartlarıyla fazlasıyla örtüşmüyor mu sizce de?

hodl

  Hepimiz yaşamışızdır ‘’Çok bunaldım daha fazla tutamayacağım bu tokeni kar zarar farketmez, satayım ve huzura kavuşayım‘’ gibi benzer iç seslerin bize yanlış satışlar yaptırma durumlarını. Peki bu durum neden başımıza geliyor ve bu durum tam olarak nedir?

  Kişisel gelişimin ve başarının ilk basamaklarından biri olan ‘’Zevki erteleme’’ konusu bu durumda ortaya çıkıyor. HODL süresince büyük yeşil %’lik sayılar, endişeler, korkular gibi duygu durumları bizi olumsuz ruh durumu içine sokması, bizi biranönce daha huzurlu, keyifli kelimenin tam anlamıyla ‘’Zevkli’’ bir ruh durumu içine sokmayı amaçlayan iç güdülerimize öncülük etmeye başlıyor. Bugün bu kavram karşımıza HODL başka bir yerde sabır başka bir yerde ise dayanmak olarak karşımıza gelsede tarih boyunca incelediğimizde sabır insanoğlunu hep başarıya ve mutluluğa ulaştırmıştır. Bu konuya dair  ‘’Sabreden derviş muradına ermiş‘’ gibi cümleler Atasözü olarak dilimizdede yerini almıştır.

Eğer  HODL, zevki erteleme gibi konular dikkatinizi çekti ve daha derinlenmesine bilgi sahibi olmak  isterseniz Walter Mischel tarafından yapılan marshmallow deneyine göz atmanızı tavsiye ederim.

 Soru, yorum ve diğer tüm düşünlerinizi altta yorumlarda belirtmekten çekinmeyin.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir