Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.306
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.306
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dünya Devi Nasdaq: Bu 2 Altcoin Sıradaki Ethereum Olabilir!

Düzinelerce kripto para birimi olmasına rağmen, Bitcoin ve Ethereum kalıcılık söz konusu olduğunda tek gerçekler. İlk kripto para birimi olan Bitcoin, 2009 yılında piyasaya sürüldü; 2015 yılında Ethereum bir “Bitcoin katili” olarak geliştirildi. Şimdi, Nasdaq analistlerinden John Csizar, Ethereum devirebilecek 2 altcoin projesinden bahsediyor.

Nasdaq analisti: Bu iki altcoin sıradaki Ethereum

Solana (SOL)

Solana 2021’in sonlarında 260 doların üzerine çıktığında, yatırımcılar arasında “sıradaki” Ethereum olarak hemen popülerlik kazandı. Haziran 2022 itibariyle, şimdi hızla 40 doların altına düştü. Altcoin piyasanın 2022’de acı çekmesine rağmen, Solana hala yaklaşık 13,5 milyar dolarlık piyasa değerini koruyor. Bu da onu en büyük dokuzuncu kripto para birimi yapıyor.

Solana, kısmen PoH kullanan ilk Blockchain olduğu için geleceğin kripto para birimi olarak büyük ilgi gördü. Ethereum gibi kripto paralar tarafından kullanılan PoW protokolü ile karşılaştırıldığında, PoH’un çok hızlı olması ve maliyetlerin düşürülmesi amaçlanmıştır. Solana, Ethereum’un saniyede 15 ila 45 işlemle karşılaştırıldığında, yaklaşık 50.000 işlem gerçekleştirebiliyor. Bu da, Solana’nın hızlı bir şekilde büyümesini mümkün kalmaktadır. Sonuç olarak, piyasa liderleri Ethereum veya Bitcoin’u geçmek için temel koşullardan birine zaten sahip.

Daha önce Solana’nın “dijital varlık ekosisteminin vizesi” olabileceğini söyleyen JPMorgan Chase ve Bank of America gibi büyük kuruluşlar, bu niteliklerin bir sonucu olarak Solana’ya olan güvenini göstermiştir. Merkezi olmayan borsalar, cüzdanlar ve diğer DeFi girişimleri dahil olmak üzere 400’den fazla proje artık Solana ekosisteminde aktif. Platform ayrıca Circle’ın USD Coin’i gibi stablecoin’leri de destekliyor. Solana’nın geleceği, ucuz maliyeti ve ölçeklenebilirliği göz önüne alındığında, Nasdaq analisti John Csizar’a hala umut verici olabilir.

Pos Blockchain devi Cardano (ADA)

Cardano, daha çevre dostu bir seçenek haline gelerek diğer kripto para birimlerini aşmaya çalışırken Solana, Ethereum’dan daha hızlı ve daha ucuz olduğu için çekicilik kazandı. Ethereum’un kurucularından Charles Hoskinson, aslında Cardano’yu kurdu ve Cardano’nun Ethereum’dan daha eski teknoloji ve kavramlar üzerine inşa edilebileceğini belirtti.

Daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli olarak Cardano, ilk PoS Blockchain olarak oluşturuldu. Ethereum ile karşılaştırıldığında, Cardano’nun stratejisi daha fazla araştırmayı içeriyor. Ayrıca, üçüncü nesil kripto para biriminin akıllı sözleşme işlevselliğini tanıtmasının bir sonucu olarak daha esnek ve ölçeklenebilir hale gelecek. Bazı gözlemcilere göre Cardano Crypto 3.0, Ethereum Crypto 2.0, Bitcoin ise Crypto 1.0.

Şu anda yaklaşık 30,5 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Cardano, en büyük 6.kripto para birimidir. Cardano’nun fiyatı, diğer kripto para birimlerinin çoğunluğu gibi önemli ölçüde düştü. Cardano, Eylül 2021’de neredeyse 3,10 dolarlık bir zirveye ulaştıktan sonra şimdi yaklaşık 0,47 dolardan işlem görüyor. Bu da en iyi kripto para birimlerine bile yatırım yapmanın muazzam tehlikesini vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir