Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.209
% 3.00
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.209
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dolaşımdaki Arz,Toplam arz, Maksimum arz nedir?

NEDİR BU DOLAŞIMDAKİ ARZ,TOPLAM ARZ,MAKSİMUM ARZ ?


Dolaşımdaki arz :
 Herhangi bir borsa yada yatırımcının elinde bulunan yani piyasa içerisinde dolaşımda olan miktardır. Piyasanın içinde bulunduğu durumu belirlemek için dolaşımdaki arz ve toplam arz dengesini analiz etmek önemlidir.

Bir kripto paranın dolaşımdaki arzı arttığında yahut toplam arzdan eklemeler gerçekleştiğinde kripto paranın değerinde düşüşler görülebilir . Arz talep dengesi kripto paranın göz ardı edilemez gerçeğidir bu yüzden piyasada bulunan yani dolaşımdaki arz miktarı arttıkça yine kripto para için yine düşüş senaryosu gerçekleşebilir.

Bitcoin yükselişe geçti

 

Toplam arz : Bir kripto para biriminin dolaşımdaki arzı ile üretilmiş ancak piyasaya sürülmemiş miktarının tamamını belirtir. Toplam arzdaki bütün kripto paralar dolaşımda olmayabilir ; kilitli olabilir, ön satış için kullanıcıya ayrılmış olabilir, airdrop için ayrılmış olabilir , bu gibi durumlar dolaşımın dışında tutulur ve piyasaya etkileri yoktur.

Maksimum Arz : Kripto para ihraç edilebilecek toplam coin miktarıdır. Bu maksimum sayıya ulaşıldığında artık herhangi bir şekilde daha fazla coin çıkarılamayacağı, üretilemeyeceği anlamına gelir. Önceden tanımlanmış bir maksimum arzla birlikte sabit bir ihraç oranı belirlemek, bir kripto para biriminin enflasyon oranını kontrol etmek için değerli olabilir ve bu da potansiyel olarak varlığın uzun vadeli bir değerlenmesine yol açabilir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu, bazı kripto para birimlerinin önceden tanımlanmış bir maksimum kaynağı yoktur, bu da sürekli olarak çıkarılabilecekleri veya basılabilecekleri anlamına gelir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir