Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.470
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.470
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Dolar/TL’de oynaklık Kasım ayına geri döndü

Dolar/TL ’nin 1 aylık ima edilen oynaklığı yıl başından bu yana sert bir düşüşle Kasım ayı başındaki seviyelere geriledi.

Kasım ayı başında 9,50 seviyesinde bulunan dolar kuru takip eden haftalarda hızlı bir yükseliş kaydetmiş ve Aralık ayı ortasında 18’in üzerini görmüştü.

Dolar/TL’nin 1 aylık ima edilen oynaklığı da bu süreçte yüzde 16 seviyelerinden yüzde 80’e kadar tırmanmıştı.

Hükümetin açıkladığı kur korumalı mevduat uygulaması sonrasında dolar kuru düşüş yaşarken kurun oynaklığıyla ilgili göstergeler de geriledi.

İma edilen oynaklığın yanında dolar/TL için alım ve satım opsiyonlarının volatilitesi arasındaki farkı gösteren 25 Delta Risk Reversal göstergesi de Kasım ayı ortasındaki seviyelere geriledi.

Dolar/TL, kur korumalı mevduat paketleri açıklandıktan sonra Ocak ayı ortasından bu yana dar bir fiyat aralığında hafif dalgalı bir seyir izliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçen hafta kurun stabil gittiğini ve oynaklığın en az seviyede olduğunu belirtmişti.

Verdiği demeçte 20 Aralık akşamı kura hiçbir müdahalede bulunmadıklarını belirten Nebati, sonrasında ufak tefek müdahalelerin olmuş olabileceğini ama artık müdahaleye gerek duyulmadığını söylemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir