Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$60.213
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 60.213
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dolandırıcılık Uyarısı: Metamask’ı Taklit Eden Bir Token Piyasaya Sürüldü!

Ethereum tabanlı token MASK, Metamask’ın yönetişim varlığı değil, bir tür dolandırıcılık.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Birden fazla kripto para meraklısı, popüler cüzdan MetaMask’ın merakla beklenen yönetişim token’ını taklit eden token MASK’ın piyasaya sürüldüğünü bildirdi.

Dolandırıcıların Hedefi Ethereum Topluluğu

Bugün, Ether sahipleri yeni bir dolandırıcılıkla karşı karşıya kaldı. Yalnızca satın alabileceğiniz ancak satmaya çalıştığınızda satamadığınız bir tür token dolandırıcılığı bildirilmeye başlandı. Dolandırıcılık, MetaMask’ın henüz yayınlanmayan yönetim token’ı MASK’ın kimliğine bürünüyor.

Twitter kullanıcısı @lindyape, 22 ETH karşılığında MASK satın alan ve herhangi bir fiyata satamayan bir Ether sahibinin işlem geçmişinin ekran görüntüsünü paylaştı.

https://twitter.com/lindyape/status/1475575338428215297

Etherscan’a göre, bu dolandırıcılığın net kurbanı sayısı 400’e yakın olabilir.

Kripto meraklısı @cobynft, MASK token’ının popüler DeFi uygulaması DexTool’da doğrulama rozetini nasıl almayı başardığını açıkladı. Bilgisayar korsanları, web sitesinde yer alan token açıklamasına kötü amaçlı kod enjekte ederek, WETH/MASK çiftinin yanına mavi bir “Doğrulandı” rozetinin görüntülenmesine neden oldu. İnsanlar da buna güvenerek alım yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir