Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.004
% 3.49
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.004
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dolandırıcılar Bu NFT Coin’i Kullanarak Milyonları Çaldılar!

Dolandırıcılar, Yuga Labs’ın Otherside NFT drop’u sırasında, milyonlarca dolar değerinde NFT dolandırıcılığı gerçekleştirdi. Yuga Labs, Otherside’da arazi satın almak için kullanılabilecek tek para biriminin NFT coin Apecoin (APE) olduğunu duyurmuştu. Coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz.

Dolandırıcılar, NFT coin airdrop’u yaptığını söyleyerek koleksiyoncuları kandırdı

Kimlik avı saldırganları NFT koleksiyoncularını dolandırmaya devam ediyor ve Bored Ape Yacht Club üyeleri en büyük hedeflerinden bazıları. Yuga Labs’ın, Pazar günü gerçekleştirdiği yaklaşık 310 milyon dolarlık Otherside NFT dropu, dikkatsiz NFT koleksiyoncularından yararlanmak isteyen kripto dolandırıcılarına verimli bir zemin sağladı. Bored Ape Yacht Club yaratıcısının satışı, tarihteki en büyük NFT drop’u olarak adlandırıldı ve dolandırıcılar, bundan yararlanmak için her şeyi yaptı. Son birkaç gün içinde Otherside’ı taklit eden kimlik avı web siteleri aracılığıyla en az 3,7 milyon dolar değerinde NFT kaybedildi. Kripto güvenlik firması Peckshield’e göre, kimlik avı web sitelerine sahip en az beş sahte Twitter hesabı, Otherside’ı taklit etti. Sahte NFT drop’u, NFT coin APE airdrop’u veya “gas iadesi” vaatleriyle koleksiyonculardan dijital cüzdanlarını bağlamalarını isteyen dolandırıcılar, NFT’leri çaldılar ve bilgisayar korsanlarına cüzdanlarını boşaltma izni veren bir işlemi imzalamaları için onları kandırdılar.

Otherside drop’u hızla tükenmiş olsa da, madenciler yüksek talep ve kötü yazılmış akıllı sözleşme kodu nedeniyle toplu olarak ücretlere şaşırtıcı bir şekilde 165 milyon dolar harcadılar. Drop canlı yayına girdiğinde ağ çok sıkışık olduğundan, başarılı madencilerin işlemlerine yaklaşık 7.000 dolar harcaması gerekiyordu. Düşüşü takip eden günlerde, şüphesiz birçok NFT koleksiyoncusu, gas iadeleri ve sunan dolandırıcılık sitelerine inanmış gibi görünüyor. Dolandırıcılık yapan web sitelerden biri “mint yapamayan cüzdanlar tam gas iadesi alacak’’ derken, bir diğeri, koleksiyonerlerden cüzdanlarını bağlayarak sahte bir Otherside Lands çekiliş listesine kaydolmalarını istedi. Aralarında hayali bir mint için sahte geri sayım yapan siteler bile vardı.

Milyonlarca dolar değerinde NTF çalındı

Kimlik avı saldırılarının koleksiyonculara verdiği zararın tam kapsamı belirsizliğini korurken, zincir içi veriler, dolandırıcıların toplu olarak en az 3,7 milyon dolar değerinde NFT ile çaldığını gösteriyor. Dolandırıcıların en az beş Bored Ape NFT, 12 Mutant Apes, 36 Otherdeed ve mevcut taban fiyatlarında yaklaşık 2.7 milyon dolar değerinde diğer daha az değerli NFT’leri çalmış gibi görünüyor. Zerion verileri, Bored Ape Yacht Club’dan çalınan NFT’leri ve dolandırıcıların cüzdanlarında bulunan diğer değerli koleksiyonları gösteriyor. Zachxbt’ye göre, 0xb8 başlayan başka bir cüzdan, dört Mutant Ape NFT, bir Bored Apo ve yaklaşık 1.03 milyon dolar değerinde 30’dan fazla Sandbox NFT’yi çaldı. Ayrıca, 0xb8 cüzdanının, dört Bored Ape, iki Mutant Ape, iki World of Women ve 19 Azuki NFT’yi bir arada yaklaşık 5.1 milyon dolar değerinde tutan iki cüzdana yol açtığını söyledi.

Ne yazık ki, bu olay, NFT topluluğunu ve özellikle de Bored Ape Yacht Club’ın ödüllü NFT’lerinin sahiplerini vuran bir dizi benzer kimlik avı istismarının yalnızca en sonuncusu. Geçen hafta, bir dolandırıcı Bored Ape Yacht Club’ın resmi Instagram hesabını hackledi ve sahipleri yaklaşık 2,7 milyon dolar değerinde NFT göndermeye çeken kötü amaçlı bir bağlantı yayınladı. Bundan birkaç hafta önce, Bored Ape Yacht Club’ın Discord sunucusu tehlikeye girdi ve Bored Ape Yacht Club, diğer koleksiyonlardan NFT’lerin çalınmasına yol açtı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir