Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.898
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.898
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Doğu Avrupa En Riskli Kripto Bölgesi Oldu

Analiz ve araştırma şirketi Chainalysis‘in yayımladığı rapora göre, özellikle Rusya’nın aktivitelerinden dolayı Doğu Avrupa en riskli kripto bölgesi oldu.

Kripto para ticaretinde Doğu Avrupa, yüzde 18‘lik bir oranla tüm bölgelerden daha fazla risk bölgesi oldu. Analize göre, risk faktörünün fazla olma nedeni illegal işlemler oldu. Bölgenin yüksek riskli faaliyet oranının önemli bir kısmı, kimlik doğrulama (KYC) bilgi standartlarına önem vermeyen veya sahip olmayan borsaların yaygınlığı olarak belirtildi.

Doğu Avrupa Çalkantılı Bir Kripto Döneminde

, Doğu Avrupa yüzde 18’lik bir oranla en riskli bölge olurken, yüzde 15’lik oranla Doğu Asya ikinci oldu. Üçüncü sırada ise Sahra Altı yer aldı.

Doğu Avrupa’nın en riskli olmasında, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisi önemli bir yer edindi. Savaşın ardından ABD ve Avrupa, Rus oligarklarına ve Vladimir Putin’in hükümetine bağlı diğer kişilere karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Bu yaptırımlar neticesinde, Ruslar yasadışı ve yasal kullanımlar için kripto paralara yöneldi.

Savaştan dolayı ekonomik sıkıntılardan çekinen Ruslar ve Ukraynalılar, güvenilir koruma ve yatırım aracı olarak kripto paralara yöneldiler. Doğu Avrupa’da yaşanan bu yoğun kullanım, kripto borsalarının dolandırma amacıyla ortaya çıkmasını da sağladı.

Ayrıca, Rusya’da stablecoin kullanımı Ocak ayında yüzde 42 seviyelerindeydi ancak Mart ayında yüzde 67 seviyelerine önemli bir artış gösterdi. O zamandan beri stablecoin kullanımı artışını sürdürüyor. Stablecoin kullanımındaki artışın bir kısmı, Rusların yaşadığı ekonomik sıkıntılardan kaynaklanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir