Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.431
% 4.36
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.431
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dogecoin Tutan Elon Musk’a Yönelik Çarpıcı İddia!

Bir Dogecoin hayranı olan Elon Musk’ın Twitter’ı satın alımının geçici olarak durdurulmasının ardından, ortalık sakinleşmeden önce uzun bir savaşa dair arka plan detayları ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Ünlü milyarderin Twitter’ı satın alması, yatırımcıların mahkemelere başvurması nedeniyle bir engelle karşılaşabilir.

Dogecoin sevdalısı Elon Musk’a dava şoku!

Reuters’e göre Elon Musk, Twitter yatırımcıları tarafından şirketteki hissesini açıklamayı geciktirdiği için dava edildi. Bu konu, Çarşamba günü Kaliforniya federal mahkemesine yapılan bir şikayette belirtildi. Elon Musk, Twitter’da Dogecoin (DOGE) kullanımı gibi bazı planları hayata geçirmeyi tasarladığı için gelişmeler dolaylı yoldan da olsa DOGE fiyatını etkiliyor.

Şikayete konu olan ana iddia, Elon Musk’ın 14 Mart itibariyle sosyal medya şirketindeki toplam hissesini açıklamayarak 156 milyon dolar tasarruf etmiş olması. Söz konusu tarihe kadar Musk’ın Twitter’ın %5’inden fazlasını satın aldığı iddia ediyorlar.

Elon Musk, piyasa manipülasyonu mu yaptı?

Meme coin’i Dogecoin hayranı milyarderin şirketin hisselerini ‘yapay olarak düşük bir fiyattan’ satın alırken, piyasa manipülasyonuna başvurduğu iddia ediliyor. Virginia’dan William Heresniak tarafından temsil edilen yatırımcı grubu, Elon Musk’ın Twitter satın alımında şu hususlara dikkat çekiyor:

Elon Musk bundan sonra hisse satın almaya devam etti ve nihayetinde Nisan ayı başlarında şirketin %9,2’sine sahip olduğunu açıkladı. Musk, Twitter’daki hissesini açıklamasını erteleyerek piyasa manipülasyonuna girişti ve Twitter hisselerini yapay olarak düşük bir fiyata satın aldı.

Gelişme, Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını geçici olarak durdurma kararının arka planında geliyor. Coinmuhendisi.com haberlerinden de hatırlayacağınız üzere, durdurma kararı, tüm Twitter hesaplarının spam ve sahte hesapların payını hesaplamanın ayrıntılarını doğrulamakla ilgiliydi. Daha önce Musk, Twitter yönetim kurulu ile 44 milyar dolarlık anlaşmayı doğruladı.

Çarşamba günü, Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey, Twitter’ın yönetim kurulu üyelerinden biri olarak görevinden istifa etti. Geçen yıl CEO’luk görevinden istifa etmesinin ardından bu hamle zaten an meselesiydi. CEO görevinden ayrıldığında bu konuda bir duyuru yapıldı ve kendisini şirket faaliyetlerinden etkin bir şekilde uzaklaştırdı.

Bugün erken saatlerde, sosyal medya devi bir SEC dosyasında Elon Musk’ın Twitter anlaşması için 6,25 milyar dolarlık bir hisse daha eklediğini açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir