Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.015
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.015
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dogecoin, Shiba ve AVAX bu ay kullanım durumlarını artıracak hamleler görecek

Investing.com – Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB), bu ay ABD merkezli dünyanın en büyük sinema salonu zinciri AMC sinemalarında bir ödeme yöntemi olarak kullanılmaya başlayacak. Avalanche (AVAX) ise dünya çapında 4,5 milyon kullanıcıya sahip olan dijital ödeme platformu Wirex’te kullanılmaya başlayacak.

AMC Theatres CEO’su en popüler şaka kripto varlıklarını duyurdu

AMC Theatres CEO’su Adam Aron, Twitter üzerinden iki şaka temalı kripto varlık olan Shiba Inu ve Dogecoin’in 19 Mart’tan itibaren bilet alımlarında kullanılabileceğini duyurdu.

Aron, Tweet gönderisinde BitPay ile olan iş birlikleri çerçevesinde AMC sinemalarının SHIB ve DOGE ödemelerini kabul edeceğini bildirdi. İlk duyuru ise yine AMC CEO’su tarafından Kasım 2021’de yapılmıştı. AMC, geçen yılın Kasım ayında kripto para adaptasyonunu hayata geçirerek Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) ödemelerini kabul etmeye başladıklarını açıklamıştı. Yapılan duyuru da Dogecoin ödemelerinin de yolda olduğu dile getirilmişti. 

Bu gelişme üzerine Shiba topluluğu harekete geçerek Twitter üzerinden yapılan bir ankette AMC’nin SHIB tokenini de ödeme yöntemi olarak kabul edilmesi yönünde büyük bir çoğunluk oyun alınmasını sağladı. Bunun üzerine dev sinema salonları zinciri, planlarına SHIB tokenini de dahil etti.

Güncel durumda bu ay Bitpay aracılığıyla AMC web sitesi üzerinden DOGE ve SHIB kullanılarak bilet alımı gerçekleşebilecek. Nisan ayı itibarıyla ise ödeme yönteminin AMC’nin mobil uygulamasını da kapsayacak şekilde güncellenmesi planlanıyor.

SHIB ve DOGE fiyatı ne durumda?

Her iki şaka temalı kripto varlıkta dünkü sıçramayla beraber sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 8,6 oranında değer kazandı. SHIB tokeni, son yükselişle 0,000025 dolara kadar yükseldikten sonra bugün düşük hacimli de olsa yükseliş trendini koruyan kripto varlıklar arasında.

DOGE ise 0,1349 dolar bandına kadar yükseldikten sonra günlük işlemlerde yüzde 1,3 oranında düzeltmeyle 0,13 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor.

Avalanche (AVAX) artık Wirex ekosisteminde kullanılabilecek

Kripto endüstrisinin önde gelen dijital ödeme platformlarından olan Wirex, Avalanche ekosistemine doğru genişleme planını duyurdu.

Wirex, herkesin kripto para ve geleneksel ödeme yöntemlerini bir arada kullanabilmesi için sürtünmesiz bir ortam oluşturma misyonuyla ABD de dahil olmak üzere 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 

Avalanche, Blockchain alanında en hızlı akıllı sözleşme platformlarından biri olarak görülüyor. Bunun yanında düşük işlem ücretine sahip akıllı sözleşme ağı, mevcut konsensüs protokolüyle çevre dostu bir ağ olarak biliniyor.

Wirex, platformuna Avalanche desteğini ekleyerek kullanıcıların DeFi sektörüne erişiminin daha kolay hale gelmesini sağlayacak. Entegrasyonla birlikte kullanıcılar, debit ve kredi kartlarıyla AVAX satın alımı yapabilecekken uygulama aracılığıyla token değişimi ve transferini de gerçekleştirebilecekler. 

Bunun yanında Wirex kullanıcıları kripto para uyumlu kredi kartlarıyla dünya çapında AVAX ile birlikte diğer 61 kripto varlığı harcamalarında kullanabiliyor.

İki girişiminde Mastercard ile bir iş birliği bulunuyor. Wirex 2020 yılında Mastercard’ın kripto kart programına dahil olurken Avalanche, geçen sene Aralık ayında “Mastercard Start Path Crypto” programının bir parçası oldu.

AVAX’ta son durum 

AVAX, dünkü genel yükselişte yüzde 12 üzerinde değer artışı gördükten sonra 84,5 dolarda gün kapanışı gördü. Bugün de yükseliş eğilimine devam eden altcoin, 89,7 dolara kadar yükseldikten sonra şu an 85 dolar bandında el değiştiriyordu. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir