Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.134
% 4.35
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.134
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Dogecoin (DOGE) Nedir?

Son günlerde adından sıkça söz ettiren Dogecoin 2013 yılının Aralık ayında çıkmıştır. Geleneksel bankacılık işlem ücretlerinin yer almadığı ve eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak için tasarlanmış olan DOGE Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından çıkarılmıştır.

Dogecoin (DOGE), blockchain teknolojisinde bir yenilik çıkarma amacı olmadığı için transferleri, Litecoin kripto para biriminin kurduğu blockchain ağı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Litecoin ağında yapılan güncellemeler Dogecoin (DOGE) ağı için de geçerlidir.

Logosunda Japon avcı köpeği Shiba Inu bulunan Dogecoin, 2013 yılında “şaka parası” olarak üretilmiş bir Litecoin çatallanmasıdır. Dogecoin’in yaratıcıları, bir köpek meme’ini temel aldığı için Bitcoin’in çekirdek kitlesinin dışındaki kitleye daha çok hitap edeceğini düşündükleri Dogecoin’i eğlenceli, kaygısız bir para birimi olarak planladılar. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in favori kripto para birimi olduğuyla alakalı birçok tweet attı.

Dogecoin, Reddit ve benzeri topluluk sitelerinde bahşiş vermek, ödeme yapmak için yaygın olarak kullanılan kriptoparalardan biridir.

Dogecoin (DOGE) Nasıl Çalışır?

Dogecoin (DOGE), Litecoin blokzincirinin çatallanması (fork) ile oluşturulmuştur. Litecoin gibi Scrypt şifreleme algoritmasını kullanır.

Bu sayede Bitcoin’e kıyasla zorluk seviyesi daha düşüktür ve bloklar 1 dakika içerisinde doğrulanabilir. Dogecoin, Litecoin blokzincirinden üretilmiş olsa da arzı sınırlandırılmamıştır.

Dogecoin (DOGE) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Dogecoin, bilgisayarların işlemcileri (CPU), grafik kartlarının işlemcileri (GPU) ve yüksek işlemci gücü kapasiteli ASIC madencilik cihazları ile üretilebilir. Ancak zorluk seviyesindeki artışlar nedeniyle, bilgisayar işlemcileri veya grafik kartları ile Dogecoin madenciliği yapmak karlılık açısından verimli değildir.

Yeterli altyapı ve donanıma sahipseniz madenciliği tek başına yapabileceğiniz gibi, madencilik havuzlarına işlemci gücü atayarak da Dogecoin (DOGE) madenciliği yapabilirsiniz.

Blok doğrulama süresinin 1 dakika olduğu Dogecoin blokzincirinde her blokta 10.000 DOGE blok ödülü dağıtılmaktadır.

Dogecoin’i Benzersiz Kılan Nedir?

Dogecoin, eğlenceli ve arkadaş canlısı bir internet parası olarak sunulmasıyla pazarlama konusunda eşsiz bir tutum sergiler. Dogecoin, 2013 yılında piyasaya sürüldüğünde bir “şaka parası” olarak algılanmış ve sadece ilk ayda milyonlarca takipçi toplamıştır.

İddialı ve çığır açan blok zinciri projeleri olarak sunulan sayısız kripto ve dijital varlıkların aksine, Dogecoin çok daha sıradan bir yaklaşımı benimsedi, ancak yine de sıfıra yakın ücretler, anında işlemler, güçlü ama neşeli bir topluluk ve rekabetçi olmayan madencilik gibi arzu edilen özellikler sundu.

Dogecoin, hem Litecoin hem de Bitcoin ile benzerlikler paylaşsa da, benzersiz yaklaşımı sayesinde DOGE’yi mikro ödemeler için sosyal medya kullanıcıları, içerik oluşturucuları ve satıcılar için ideal kullanıcı dostu bir internet parası olmuştur.

Dogecoin (DOGE) Kurucuları Kimlerdir?

Dogecoin Whitepaper’a göre, 2013 yılında Sydney, Office of Adobe Inc.’de ürün müdürü olan Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmiştir.

Dogecoin (DOGE) Yol Haritası Nasıldır?

Dogecoin açık kaynaklı bir projedir. Yön, Dogecoin blokzinciri ve ekosisteminin çeşitli projelerine birçok organizasyonel katkıda bulunanlar ve bireyler tarafından oluşturulur.

Dogecoin vakfı, meme paranın gelişimini desteklemeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur; yol haritası birkaç yeni proje içeriyor. Yapmaya çalıştığı başka bir iş, yeni geliştiriciler için engeli azaltmaktır – bu kuruluş Dogecoin topluluğuna daha fazla geliştirici çekmeye çalışıyor.

Dogecoin (DOGE) Partnerleri Kimlerdir?

Yapılan araştırmalara göre Dogecoin’i doğrudan finanse eden yalnız bir isim görüyoruz Adam Juegos Manhattan. Kendisi New York’ta yaşayan ödüllü bir film yönetmeni, girişimci ve yatırımcıdır.

Bununla birlikte Tesla CEO’su Elon Musk, uzun süredir Dogecoin ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor ve kripto paranın fiyatını her iki yönde de hareket ettiriyor. Ayrıca DOGE, Elon Musk’un altcoin sevgilisi olarak dahi biliniyor.

Dogecoin (DOGE) Tokenomiki Nasıldır?

Dogecoin’in dolaşımda olabilecek DOGE sayısında herhangi bir üst sınır yoktur. Bitcoin gibi, DOGE de blok madenciliği ödülleriyle kazanılır.

Hala kazımı devam eden dogecoin’in %64.56’lık kısmı kazılmış durumda.

Dogecoin (DOGE) Nasıl Satın Alınabilir?

Dogecoin (DOGE), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir