Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.777
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.777
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Dogecoin Aşığı Elon Musk Hakkında İnceleme Başlatıldı!

Dogecoin (DOGE) destekçisi Elon Musk’ın, Twitter’ı 44 milyar dolarlık rekor fiyata almaya çalışmasından önce sosyal medya platformunda yaklaşık yüzde 9 hisse satın almasına yönelik bir inceleme başlatıldı. Musk’ın Federal yatırım açıklama kurallarını ihlal edip etmediği konusunda bir Federal Ticaret Komisyonu (FTC) soruşturmasıyla karşı karşıya olduğu bildiriliyor. İşte detaylar…

Dogecoin savunucusu Musk’a inceleme

Federaller, Musk’ın, yatırımcıların FTC’ye ve Adalet Bakanlığı’na bir “birleşme öncesi bildirim” sağlamasını gerektiren 1976 antitröst hükmü olan Hart-Scott-Rodino Yasası uyarınca hata yapıp yapmadığını inceliyor. Yasa, bir şirkette büyük paylar alan aktif yatırımcılar için geçerlidir. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere 31 Ocak’ta Twitter hisselerini satın almaya başlayan Musk, 4 Nisan’da yaptığı bir dosyada şirketteki hissesini ilk olarak onu pasif bir yatırımcı olarak sınıflandıran bir belgede açıkladı.

Milyarder, bir gün sonra, şirketteki olası değişiklikler hakkında Twitter’ın yönetim kuruluyla halka açık bir şekilde görüştükten sonra aktif bir yatırımcı olduğunu yansıtmak için açıklamayı yeniden yaptı. The Information, konuyla ilgili kaynaklara atıfta bulunarak, FTC’nin Musk ile Twitter’ın yönetim kurulu arasındaki iletişimi gözden geçirmek istediğini ve şirketin faaliyetlerinde aktif bir rol oynamayı planlayan hisseleri satın alıp almadığını değerlendirmek istediğini bildirdi.

DOGE fiyatında son durum

Rapora göre, FTC soruşturması Musk’ın Hart-Scott-Rodino Yasasını ihlal ettiğini tespit ederse, ünlü CEO para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Bununla birlikte, Musk’ın yönergelere uymadığı her gün için para cezası maksimum 46.517 dolar olacak – dünyanın en zengin bireyi için cüzi bir miktar. Musk’ın Twitter hissesi alımlarını ilk açıklaması, bu ayın başlarında düzenleyici uzmanların incelemesini çekti – bazıları milyarderin şirketteki hissesinin yüzde 5’i aşması nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC’in) raporlama tarihini birkaç hafta kaçırdığını belirtti.

Bu sırada Musk’ın sürekli ve açık bir şekilde desteklediği meme coin Dogecoin (DOGE), yüzde 0.6’lık bir düşüş ile 0.13 dolardan el değiştiriyor. Piyasa değeri ile on birinci sırada yer alan DOGE, yaklaşık bir yıl önce gördüğü 0.73 dolarlık rekor seviyesinin yüzde 80 kadar altında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir