Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.179
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.179
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Dogecoin Aşığı Elon Musk, Büyük Satış Yaptı!

Bir Dogecoin hayranı olan Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter Inc.’i satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın matematiğini sağlamak için 8,5 milyar dolardan fazla Tesla Inc. hissesini sattı.

Dogecoin sevdalısı, Twitter için para denkleştirmeye çalışıyor

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimize göre Elon Musk, sosyal medya şirketini satın almak için 13 milyar dolarlık banka finansmanı, 12,5 milyar dolarlık marj kredisi ve Tesla hisselerinin desteğiyle 21 milyar dolar daha taahhüt etti. Uzmanların hesaplamalarına göre, Tesla’nın kurucu ortağı, en son hisse satışlarından önce, 21 milyar dolarlık bu taahhüdü karşılamak için yaklaşık 3 milyar dolar nakit ve yatırıma sahipti. Son elden çıkarmalar bu toplamı yaklaşık 11,5 milyar dolara çıkardı.

Ancak alım satımların bir sonucu olarak, Elon Musk’ın başlangıç ​​kredi-değer oranı %20 olan marj kredisini karşılamak için daha az hissesi var. Bu, finanse edildiğinde 62,5 milyar dolar değerinde Tesla hissesi teminat vermesi gerekeceği anlamına geliyor.

Tesla’nın en son vekil beyanına göre, yarısından fazlası halihazırda mevcut kişisel borcu güvence altına almak için taahhüt edilmiş olsa da, şu anda yaklaşık 146 milyar dolar değerinde 163 milyon hissesi var. Elektrikli otomobil üreticisinin hisse fiyatı 837 doların altına düşerse, veya şu anki fiyatının yaklaşık %7 altına düşerse krediyi güvence altına almak için yeterli hisseye sahip olmayacak. Hisseler Perşembe gününe kadar 821,70 dolara kadar düştü.

Hesaplamalar, bir dosyaya göre teminatın ‘herhangi bir kilitleme veya satış kısıtlaması içermemesi’ gerektiği için Tesla seçenekleriyle ilgili hisse gönderemeyeceğini varsayıyor. Sahip olduğu opsiyonlar, beş yıl boyunca satılamayan hisselere dönüşüyor.

Elon Musk, ‘Başka satış yok’ dedi, acaba..

Elon Musk, yeni veya mevcut hisse senedi yatırımcılarını Twitter anlaşmasına katılmaya ikna etmeye çalıştığını söyledi. Başarılı olursa, katkıda bulunması gereken miktarı azaltmış olacak. Elon Musk Perşembe günü bir tweet’te “Bugünden sonra başka Tesla satışı planlanmadığını” söyledi. Ancak, o gün ek satışlar gerçekleşirse, daha fazla düzenleyici dosya göndermek için hala zamanı var.

Bu gelişmeler olurken, Tesla CEO’sunun köpeği Dogecoin (DOGE), Twitter satın alınmasıyla yakaladığı pozitif enerjiyi kaybetmiş görünüyor. CoinMarketCap verilerine göre Dogecoin, yazının yazıldığı sıralarda, son 24 saatlik dilimde %2,53 kayıpla 0,1352 dolardan işlem görüyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir