Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.795
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.795
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

DOGE ve ETH’yi Solladı: Yatırımcılar “Bu Altcoin” Diyor!

Shiba Inu (SHIB), dünyanın en büyük altcoin Ethereum ve popüler meme coin Dogecoin’in (DOGE) önünde, BTC ve Tether’den sonra Hindistan’daki en popüler üçüncü kripto oldu.

SHIB, DOGE ve ETH’yi geçti

Hindistan, düzenleyici belirsizliğine rağmen, dünyanın en büyük kripto para piyasalarından biri haline geldi. Bir kripto borsasından elde edilen verilere göre, Bitcoin açık ara en popüler kripto ve Tether ile DOGE rakibi Shiba Inu Ethereum’u takip ediyor.

WazirX, Hindistan’ın en büyük ve en popüler kripto borsalarından biri. Şimdi Binance’e ait olan borsa, şu anda 9 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu söylüyor. WazirX, bu yıl içinde 30 milyar doların üzerinde işlem hacmi gördü.

Küresel olarak, Tether birkaç aydır en çok işlem gören kripto para olmaya devam ediyor. Son 24 saatte 53 milyar dolarlık USDT, 24 milyar dolarlık BTC’nin iki katından ve Ethereum’dan dört kat fazla işlem gördü. Bununla birlikte, Hindistan’da BTC hala kral. Tether çok geride değil ve WazirX belirli rakamlar vermese de en popüler ikinci kripto para. Listedeki sürpriz bir aday, Ethereum üzerine inşa edilmiş olmasına rağmen dördüncü sırada ve Ethereum’un önünde yer alan üçüncü sıradaki Shiba Inu.

SHIB’nin astronomik fiyat artışı, küresel ticaret hacminin çoğu için büyük bir faktör olsa da, Hindistan’ın token ile geçmişi, fiyatın ötesine geçiyor. Geçen yıl Mayıs ayında, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, o sırada 40 milyon dolar değerinde iki trilyon SHIB tokeni’ni ülkedeki Covid-19 mücadelesi için aktardı. Shiba Inu geliştiricileri, projelerinin meşruiyetini göstermenin bir yolu olarak, nakite çevirmeyeceği düşüncesiyle token’leri Buterin’e vermişti.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere 2 trilyon SHIB’yi nakite çevirdikten sonra, token’in fiyatı yaklaşık yüzde 30 oranında düştü. Vitalik ayrıca eylemi için yeni düşmanlar edindi ve bazı geliştiriciler, tek amacı Binance Coin (BNB) için ETH’yi boşaltmak olan Rug Ethereum olarak bilinen bir tokeni tanıtmak için bir araya geldi.

Ethereum, Hindistan’da dördüncü sırada, WazirX token’i ise beşinci sırada yer alıyor. WazirX coin borsada bir yardımcı token olarak hizmet ediyor ve kullanıcılar bu token ile trade yaptıkları takdirde ücretlerde indirim alıyor. Hindistan’da DOGE, TRON, Cardano ve Polygon da oldukça popüler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir