Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.878
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.878
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

DOGE Aşığı Elon Musk Korkuttu: Daha Kötüye Gidebilir!

Elon Musk Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD’nin daha da kötüleşecek bir durgunluk (resesyon) içinde olduğuna inandığını söyledi. İşte Dogecoin (DOGE) sevgisiyle tanınan Tesla CEO’su Elon Musk’ın ekonomiye yönelik son yorumları…

Elon Musk, piyasaya yönelik beklentilerini aktardı

ABD Merkez Bankası’nın para politikasını sıkılaştırmasıyla birlikte son zamanlarda resesyon korkularının artmasının ardından Elon Musk, ABD ekonomisinin “muhtemelen” bir resesyonda olduğunu söyledi ve şirketleri maliyetler ve nakit akışları konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.  Miami’deki All-In Summit’te bir Twitter kullanıcısı tarafından yayınlanan canlı yayın videosuna göre, “Bu şeyler geçiyor ve sonra tekrar patlama zamanları oluyor. Muhtemelen biraz zor olacak, bilmiyorum, bir yıl, belki 12-18 ay,” ifadelerini kullandı.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su, teknoloji konferansında geniş kapsamlı bir video görüntüsünün bir parçası olarak ekonomi ve siyaset hakkındaki yorumları yaptı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Musk, Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir devralma girişiminin ortasında ve sosyal medya şirketini, kullanıcıların yüzde kaçının bot olduğu konusunda zorluyor.

Musk, hükümetlerin para basımından bahsetti

Musk, resesyonların mutlaka kötü bir şey olmadığını öne sürerek, halka açık şirketlerde geçirdiği süre boyunca bunlardan birkaç resesyondan geçtiğini de sözlerine ekledi. “Olma eğiliminde olan şey, eğer çok uzun süren bir patlama yaşarsanız, sermayenin yanlış tahsisini alırsınız – temelde aptalların üzerine para yağmaya başlar” dedi. Musk, milyarder arkadaşı Jeff Bezos tarafından enflasyon hakkında yapılan son yorumlar sorulduğunda, yükselen fiyatların sadece para basımından kaynaklandığını söyledi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Musk ve Bezos sırasıyla dünyanın 1 ve 2 numaralı en zengin insanları. Musk, “Enflasyonun nedeni, hükümetin sahip olduğundan zilyonlarca daha fazla para basması,” diyen Musk, Venezuela dahil ülkelerin zaten aynı yolda olduğunu da sözlerine ekledi. “Bu, bilirsiniz, süper karmaşık değil” dedi. FED, 1980’lerin başından bu yana en yüksek hızına yakın seyreden enflasyonu durdurmaya yardımcı olmak için para politikasını sıkılaştırırken, son zamanlarda durgunluk korkularının arttığını belirtmek önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir