Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.632
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.632
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Do Kwon, Suçlamaları Siyasi Olarak Nitelendirdi

Terra kurucusu Do Kwon, Unchained podcast yayınında kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Do Kwon, uzun bir süredir kripto sektörünün gündeminde yer alıyor. Yer almaması da elbette kaçınılmaz bir durum. Terra çöküşüyle birlikte piyasalarda yaşanan düşüş bugünkü sorunların birçoğunda başrolde. Bu da Kwon için davaları ve suçlamaları beraberinde getiriyor.

Suçlamalar, Terra ekosisteminin ve onun şirketi Terraform Labs tarafından oluşturulan algoritmik stablecoin’in çöküşünden sonra başladı. Mayıs ayında, TerraUSD stablecoin’i ABD dolarına karşı sabit değerini kaybetti. Tüm ekosistem çöktü ve yaklaşık 40 milyar dolarlık değer silinmesine neden oldu.

Do Kwon: “Suçlamaların Nedeni Siyasi”

Do Kwon, Güney Kore’nin kendisine yöneltilen suçlamaları siyasi olarak nitelendirdi.

Kwon şu anda memleketi Güney Kore’deki yetkililer tarafından ülkenin Sermaye Piyasası Yasasını ihlal ettiği iddiasıyla aranıyor. Aynı zamanda Interpol tarafından da hakkında kırmızı bülten başlatıldı.

Çevrimiçi olarak 14 Ekim’de gerçekleştirilen Unchained podcast yayınında konuşan Kwon, savcıların kendisine yönelttiği suçlamaların siyasi olduğunu ve daha önce belirttiği gibi kaçak olmadığını belirtti.

Tutuklama emrinin bir kopyasını görmediğini ve suçlamalarla ilgili bildiği tüm bilgilerin medya kaynaklarından geldiğini iddia eden Kwon, suçlamalarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Savcıların ceza mahkemesi işlemleri yoluyla yeni düzenleme oluşturmaya çalışma biçiminden biraz hayal kırıklığına uğradık. Oysa bu yasama organının veya en azından mali düzenleyicilerin görev tanımı içinde olmalı”

Kwon, Terra ekosistemini destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Luna Foundation Guard’a (LFG) ait 65 milyon dolarlık Bitcoin’in Eylül ayında kripto borsaları KuCoin ve OKX’e taşınmasına ilişkin iddialara da itiraz etti. Fonların bir borsaya taşınmasının satıldığı anlamına gelmediğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir