Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.190
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.190
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Dikkat: LUNA ve Waves’den Sonra Yeni Kriz Bu Altcoin’de!

Terra’nın (LUNA) algoritmik stablecoin’i UST’nin dolar peg’ini kaybedip sıfırlanmasından sonra yeni bir stablecoin’in daha sabitleyicisi bozuldu. LUNA krizinden sonra Kava Network’ün stablecoin’i USDX dolar peg’ini kaybetti ve Çarşamba günü neredeyse 0,55 dolara düştü. Kava Labs yaptığı açıklamada, UST’yi USDX’i basmak için teminat varlıklarından biri olarak sunduğunu söyledi.

LUNA ve Waves’den sonra yine bir stablecoin problemi!

Kava Network’ün yerel merkezi olmayan stablecoin’i USDX, ABD doları ile paritesini kaybetti. CoinGecko’ya göre bu stablecoin’in 115 milyon dolardan fazla piyasa değeri var. USDX Çarşamba günü neredeyse 0,55’e düştü ve yazının yazıldığı sıralarda biraz toparlanıp 0,74 dolara ulaşsa da hala daha 1 dolardan yaklaşık %26 uzakta bulunuyor

USDX’in dolar paritesini kaybetmesine neyin sebep olduğu net değil. Terra tarafından sağlananlar gibi algoritmik stablecoin’lerin aksine, Kava Network’ün USDX’i, teminat rezervleriyle desteklenen bir kredi olarak basılabiliyor.

Stabilcoin’in arkasındaki geliştirme ekibi olan Kava Labs’tan Twitter aracılığıyla gelen olası bir açıklama, USDX’in yakın zamanda çöken algoritmik bir stablecoin olan Terra USD’ye (UST) bağlantısı nedeniyle sabiti kaybettiği yönünde. UST, USDX’i destekleyen bazı teminatların yanı sıra Kava, Cosmos, Wrapped Bitcoin ve Ethereum gibi diğer varlıklara dayalıydı.

Kava Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su sorunun çözüleceğini söylüyor

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere UST bir haftada değerinin %99’undan fazlasını kaybederek 0,1787 düşerken, USDX’i sürükleyen teminat tasfiyelerine neden oldu. Stablecoin üzerinde çalışan geliştirme ekibi Kava Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Scott Stuart’a göre, tasfiyeler muhtemelen USDX’in bir dolarlık sabitten çıkmasına neden oldu. Scott Stuart, USDX’in UST gibi algoritmik bir token olmadığı için sabite döneceğini iddia ediyor:

USDX, UST değil. UST sistemden çıktığında USDX’in sabit fiyatına geri dönmesi bekleniyor.

Scott Stuart, Kava’daki UST riskinin izole olduğunu ve tolere edilebileceğini ekleyerek, “UST (açıkça) önemli ölçüde de-pegged ve onu kullanan aşağı akış protokolleri için bazı risklere yol açtı” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir