Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.337
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.337
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dikkat: Korkutan Bitcoin ve Altcoin Düzenlemeleri İçin Tarih Verildi!

Daha önce coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, yatırımcıların Ukrayna-Rusya arasındaki savaş ihtimaline yoğunlaştığı bir zamanda beklenmedik bir haber kripto piyasalarda şok etkisi yapmıştı. Gelen bilgilerde çok sayıda AB ülkesinin Bitcoin ve altcoin projelerini yasaklama ihtimalinden bahsediliyordu. Avrupa Parlamentosu’nun oylayacağı mevzuatta, Bitcoin (BTC) gibi proof-of-work sınıfına ait kriptoların yasaklanacağı dile getirilmişti. Elimize ulaşan son bilgilere göre, AP’nin yasal mevzuatın kapsamından, BTC gibi proof-of-work algoritmasına sahip kriptoların yasaklanacağına yönelik ifadeleri kaldırdığı görülüyor.

Bitcoin yasak kapsamından çıkarıldı

En başında temel yasaklama gerekçesinin “çevresel duyarlılık” olduğu belirtilerek birçok kripto paranın yasaklanacağı bildirilmişti. Bu yasak gerçekleşirse 27 Avrupa Birliği ülkesinde kripto paraların varlığı büyük sorunlar yaşayacaktı. Şimdi Avrupa Parlamentosu, Bitcoin ve diğer bir çok kripto paranın yasaklanması sonucunu doğuracak bir hamlenin kapsamı daraltılmış görünüyor. AB Parlamentosu para komitesi önümüzdeki hafta MiCA’yı oylayacak ve bu oylamada Bitcoin gibi iş kanıtı kriptolarını yasaklayacak ifadeler kaldırıldı.

İlk haliyle Bitcoin üzerinde defacto bir yasak anlamına gelen bu yasa tepkiler üzerine bir süre önce ertelenmişti. Avrupa Birliği Parlamentosu Para Komitesi tarafından AB’nin Kripto Varlıklar Piyasaları (MiCA) mevzuatına ilişkin oylamanın 14 Mart’ta gerçekleşeceği bildiriliyor. Bu gelişme MiCA’yı parlamento aracılığıyla yasalaştırmaktan sorumlu  parlementer  Dr. Stefan Berger tarafından birkaç dakika önce tweetlendi. Berger, “MiCA’da artık bağımsız bir iş kanıtı konusu sağlanmıyor” dedi ve daha önce Bitcoin’de defacto bir yasak olarak adlandırdığı ifadelerin yasa metninden kaldırıldığını doğruladı.

Endişeler biraz olsun yatıştı

Konu hakkında kounşan Berger şu ifadeleri kullandı:

“Benim önerim, diğer tüm finansal ürünler gibi kripto varlıklarını da sınıflandırma alanına dahil etmektir. Kripto varlıklarının enerji tüketimini çevreleyen tartışmalı tartışmalar göz önüne alındığında, sınıflandırma netlik sağlayabilir ve tüketiciler için daha iyi bir bilgi temeli sağlayabilir. MiCA’ya güçlü destek, AB Parlamentosu’ndan teknolojiden bağımsız ve inovasyon dostu bir finans sektörü için güçlü bir sinyaldir.

Avrupa Birliği parlamentosu’nun iş kanıtı madenciliği konusundaki endişeler nedeniyle kripto para birimlerini düzenlemeyi amaçlayan bir çerçeve üzerindeki oylaması bir hafta içinde yapılacak görünüyor. Bitcoin başta olmak üzere Proof-of-work (iş kanıtı) kapsamında sınıflandırabileceğimiz birçok coinin (Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Syscoin…) bu oylamadan etkilenmesi bekleniyordu. Son değişiklikle endişeler bir nebze de olsa yatışmış olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir