Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.608
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.608
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dikkat: Devlerin Delist Ettiği LUNA, Bu Borsalara Taşınıyor!

Terra (LUNA) fiyatı kademeli olarak 0’a yaklaşırken, yaklaşık 40 dolar civarında ilk delist haberleri Güney Koreli borsalardan gelmeye başladı. Ardından Binance fiyat 0,005 doların altında düşerse işlemleri durduracağını duyurdu. Akabinde BitMEX’te LUNA’yı listesinden çıkardı. Ancak, Binance CEO’su CZ’nin de gün içinde yaptığı açıklamalarda yer verdiği üzere yatırımcılar LUNA satın almaya devam ediyor…

Borsalar yatırımcıları korumak için LUNA işlemlerini duruyor

Neredeyse bir hafta içinde tüm kripto para piyasası alt üst oldu. UST fiyatının 1 dolara geri ulaşması için alınan tüm önlem ateşi körükledi. Terra (LUNA), başta Güney Koreli borsalar, ardından Binance, BitMEX ve OKX’den delist edildi. Coinbase’de UST ve WLUNA işlemlerini 27 Mayıs’ta askıya alacağını duyurdu. Ancak, LUNA fiyatı 0.00003 dolara kadar düşerken, gelişmelerden habersiz yatırımcılar satın almaya devam ediyor. Binance CEO’su CZ bugün UST ve LUNA’nın neden delist edildiğini şöyle açıkladı:

Borsa dışında yeni basılan büyük miktarlardaki LUNA’nın farkında olmayan bazı kullanıcılarımız, mevduata izin verilir verilmez fiyatın daha da düşeceğini anlamadan tekrar Terra satın almaya başladılar. ÖNEMLİ RİSKLER NEDENİYLE İŞLEMLERİ ASKIYA ALDIK.

Binance ve OKX delist’inden sonra yatırımcılar bu borsalarda işlem yapıyor

Binance, yüksek volatilite nedeniyle UST ve LUNA’yı listeden çıkarmaya karar verdikten sonra 2 milyardan fazla LUNA Güney Kore borsalarına transfer edildi. Güney Kore’nin yerel haberi Money Today’e göre, Upbit borsasındaki LUNA sayısı şu anda yaklaşık 1,5 milyar seviyesinde. Bu arada, diğer üç borsa Bithumb, Coinone ve Korbit yaklaşık 2,5 milyar LUNA’ya sahip. Mali İstihbarat Birimi’nden (FIU) bir yetkili şunları söylüyor:

Mevcut Terra olayı, yatırımcılara daha fazla zarar gelmesini önlemek için borsa tarafından alınan önlemlerin durumunu kontrol etmekle ilgili. Doğrudan müdahale edemediğimiz, önlem alamadığımız bir durum.

LUNA’nın fiyatı düşmeye devam ederken, Güney Koreli kullanıcılar Terra briktirmeye devam ediyor. Diğer yandan, Terra ve Luna Foundation Guard, UST stablecoin’in çökmesini önlemek için Terra arzını artırmak için çalışıyor. coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, dünyanın en büyük kripto borsası Binance, LUNA ve UST işlemlerini durdurdu. Bu arada, OKX dahil diğer borsalar da LUNA ve UST işlem çiftlerini listeden çıkardı. OKX borsası bugün UST ticaret piyasasını sonlandırdığını duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir