Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.956
% 4.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.956
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Dikkat: Çılgınca Yükselen Bu NFT Tokenler Şimdi Çöküyor!

NFT tokenler 2021’de dikkat çekici şekilde yükselmişti. Şimdi ise batıyorlar. OpenSea gibi pazarlarda işlemler kurudukça yüksek değerli NFT projelerinin fiyatları düşüyor. Birçok mavi çipli NFT projesinin taban fiyatları 30 günden fazla bir süredir düşüyor. En büyük NFT pazar yerleri olan OpenSea ve LookRare’deki hacimler de son iki hafta içinde önemli bir düşüş gördü. Detaylar Coinmühendisi.com’da.

NFT tokenler düşüyor

NFT pazarı da, daha geniş kripto ve geleneksel pazarlarda hüküm süren düşüş hissiyatından muzdarip görünüyor. En büyük NFT pazarı OpenSea‘deki işlem hacimleri düşüş eğilimi gösterirken, birçok sözde mavi çipli NFT’nin taban fiyatları düşmeye devam ediyor.

Yılın başında güçlü bir başlangıca rağmen, en iyi mavi çip NFT projelerinin çoğu için taban fiyatlar Şubat ayının tamamı boyunca düştü. Tartışmasız en çok aranan NFT projesi olan Bored Ape Yacht Club, Şubat ayının başından bu yana Ethereum cinsinden yaklaşık %40 oranında değer kaybederek en çok etkilenenler arasında yer alıyor. Ocak ayının sonunda ulaşılan tüm zamanların en yüksek fiyatlarında yaklaşık 436.000 dolar değerinde 118 Ethereum’a denk geliyordu. Koleksiyonun bugün taban fiyatı 72 Ethereum veya 182.000 dolar civarında. Bu dolar bazında %58’lik bir düşüş

CryptoPunks da düşüşe katıldı

Piyasa değerine göre ikinci en değerli NFT projesi olan CryptoPunks, daha iyi sonuç vermedi. Larva Labs koleksiyonu, Ekim ayında 123 Ethereum civarında tüm zamanların en yüksek taban fiyatına ulaştı ve şu anda 66.5 Ethereum civarında işlem görüyor. Ethereum da Ekim ayından bu yana düşüşte olduğundan, CryptoPunks dolar değerinin yaklaşık %60’ını kaybetti. Doodles, Azuki ve Invisible Friends gibi daha yeni ve daha az yerleşik olsa da talep gören diğer projeler de son 30 gün içinde fiyat düşüşleri yaşadı. Doodles, 16.25 Ethereum’a ulaştıktan sonra 10.35 Ethereum’a düşerken, Azuki ve Invisible Friends de düştü.

En büyük NFT pazarı olan OpenSea, Ocak ayında 4,95 milyar dolarlık bir zirveye ulaştı, ancak Şubat ayında aktivite yavaşladı ve toplam hacim 3,5 milyar dolara ulaştı. OpenSea, yaklaşık 48 milyon dolarlık hacimle son 100 gün içindeki en yavaş işlem aktivitesini gördü. İkinci en büyük NFT pazarı ve doğrudan OpenSea rakibi LookRare, Ocak ayının ilk yarısında günlük hacmin sürekli olarak 400 milyon doların üzerinde kalırken, son on günde ortalama günlük hacmin yaklaşık 70 milyon dolara düşmesine neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir