Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.178
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.178
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dikkat: Bu Meme Coin, Yatırımcıları Dolandırıyor!

Çeşitli reklam kampanyalarıyla dünyanın dört bir yanından binlerce yatırımcıyı avuçlarına alan kötü niyetli bazı ekipler, tasarladıkları meme coin projeleriyle 1,6 trilyon dolarlık kripto para piyasasından pay kapmaya çalışıyor. PeckShieldAlert tarafından bildirilen en son rug pull operasyonu, BSC tabanı bir meme coin oldu.

Meme coin rug pull çıktı, altcoin yatırımcıları dikkat

Rug pull olduğu iddia edilen bir meme coin projesi bugün %1.000’den fazla değer kazandı. Binance Smart Chain tabanlı bir BEP-20 token olan BabyDogeCz (DOGECZ), bugün bir noktada son 24 saat içinde %50 değer kaybettikten sonra, CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre %1.700 yükselişle 0.000204 dolardan işlem görüyor. Blockchain projelerini inceleyen ve scam ve rug pull operasyonlarını raporlayan PeckShieldAlert, bu token’in dolandırıcı olduğunu ve sosyal medya hesaplarını kapadığını aşağıdaki tweet ile aktarıyor.

BabyDogeCz (DOGECZ), Binance Smart Chain tabanlı bir kripto para birimidir. 9 Mart’ta, 0.0002239 dolar ATH seviyesine ulaştı. Bu fiyattan keskin düşüşlerle dalgalanarak mevcut seviyesi 0.0002 dolar bölgesinde işlem görüyor. Ek olarak, 24 saattik işlem hacmi %60 düşüş gösterdi. Projenin resmi web sitesi şu anda yayında olmasına rağmen, sosyal medya hesaplarının kapatıldığı görülüyor.

Kripto para dolandırıcılığı zirvede

Pazartesi günü yayınlanan 2021 BBB Dolandırıcılık Takipçisi Risk Raporuna göre, kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılık, 2020’deki en riskli yedinci dolandırıcılıktan 2021’de en riskli ikinci dolandırıcılığa sıçradı. Bir basın açıklamasına göre, 2021’de BBB Scam TrackerSM’ye bildirilen dolandırıcılıkların yalnızca %1.9’unu kripto para birimi dolandırıcılığı oluştursa da, bu dolandırıcılık için bildirilen ortalama medyan dolar kaybı 1.200 dolardı, bu da tüm medyan dolar kaybından çok daha yüksek.

Dolandırıcılık mağdurlarının %44’ten fazlası bir dolandırıcılık tarafından hedef alınmanın duygusal etkisi nedeniyle güvenini veya iç huzurunu kaybettiğini ve yaklaşık %35’i kişisel bilgilerini kaybettiğini bildiriyor. İnsanların yaklaşık olarak aynı yüzdesi (%55,5) bir dolandırıcılığın hedefi olduktan sonra para kaybettiğini bildirdiği gibi zaman kaybettiğini bildirdi. Coinmühendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz rug pull gelişmelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir