Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.618
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.618
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Dikkat: Bu GameFi ve Metaverse Coinler Sert Düştü!

Popüler GameFi ve Metaverse coinler, piyasayı olumsuz yönde geride bıraktı. Axie Infinity ve ApeCoin çift haneli kayıplar görürken STEPN’in GMT tokeni gün içinde %27’lik bir düşüş kaydetti.

GameFi coin’i STEPN fiyatı çöktü

Daha geniş kripto piyasası kayarken Cuma günü bazı GameFi ve Metaverse coinler önemli kayıplar yaşadı. Kazanmak için hareket eden bir oyun yaşam tarzı uygulaması olan STEPN, GMT tokeninin son 24 saat içinde %27 oranında düştüğünü gördü. GMT, sekiz günden daha kısa bir süre önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,11 doları kaydettiği için şu anda zirvesinden %41 düşmüş durumda.

GMT grafiği / Kaynak: CoinGecko

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere STEPN’in GMT’si, Mart ayının başında piyasaya sürülmesinden bu yana %3.000’in üzerinde fırlayarak son aylarda en iyi performans gösteren tokenlerden biri oldu. Yıl başından bu yana kripto piyasasına ağırlık veren kasvetli makroekonomik görünüme daha önce meydan okumasına rağmen, GMT’nin rallisinin enerjisi bitmiş gibi görünüyor.

Oyunu kaybeden metaverse coinler: AXS ve APE

Başka yerlerde, diğer oyun tokenleri da acıyı hissediyor. Play-to-earn oyunu Axie Infinity, AXS tokeninin bugün ek %16 düşmesiyle önceki kayıplarını artırdı. Oyuncuların oyunu oynamak için kazanacakları para miktarı büyük ölçüde düştüğünden, oyun birkaç ay boyunca azalan bir oyuncu tabanıyla boğuştu.

Daha da kötüsü, Axie Infinity’nin Ronin chain-bridge Mart ayının sonunda 550 milyon dolarlık bir hack’e maruz kaldı ve AXS token fiyatı üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı yarattı. Axie Infinity’nin amiral gemisi tokeni, 6 Kasım’da ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 164,90 dolardan şu anda %83 uzakta bulunuyor.

AXS grafiği / Kaynak: CoinGecko

Kripto oyunlarına ve Metaverse sahnesine daha yeni giren ApeCoin, aynı zamanda günümüzün en büyük kaybedenlerinden biri. Yuga Labs’ın Otherside Metaverse arazi drop’una katılması gereken APE, NFT koleksiyoncularının stok yapmasıyla bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 26,70 dolara yükseldi. Ancak düşüş sona erdikten sonra APE’ye olan talep kurumuş görünüyor. ApeCoin, kripto piyasasındaki zayıflığın önceki kayıplarını birleştirmesiyle son 24 saat içinde %17,5 düştü.

APE grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

GameFi ve Metaverse coinler neden sert düştü?

Analistlere göre, ekonomik durgunluğa ilişkin korkular, dün hisse senetleri ve kripto varlıklarındaki keskin düşüşün arkasında görünüyor. Analistler, düşüşün, İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi’nin enflasyonun yıl sonuna kadar %10’a ulaşacağını tahmin etmesiyle bağlantılı olabileceğini düşünüyor. Bankanın Başkanı Andrew Bailey, mevcut eğilimin ekonomiyi gerçek bir durgunluk riski altında bırakan “keskin bir ekonomik yavaşlamaya” işaret ettiğini söyledi.

ABD’de Federal Rezerv, enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırma planını 50 baz puanlık bir artışla Çarşamba günü sürdürdü. Ancak birçok kişi, önceki 25 ve 50 puanlık artışların artan enflasyonu frenlemeye yetmeyeceğinden ve giderek daha belirsiz bir ekonomik görünüme yol açacağından korkuyor.

Uzmanlara göre GameFi ve Metaverse coinler şu anda değerlerinin çoğunu gelecekte neler başarabileceklerine dair spekülasyonlardan elde ettiğinden, düşüşler sırasında genellikle yatırımcıların portföylerinden ilk kesilenler bunlar. Bugünkü düşüşün durgunluk korkularına geçici bir tepki mi yoksa kripto piyasasında daha uzun bir düşüş trendinin başlangıcı mı olduğu henüz belli değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir