Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.362
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.362
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dikkat: Analistler Altın Fiyatları İçin Bu Seviyeleri İzliyor!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali iki haftayı geride bırakırken, insani kriz büyümeye devam ediyor. İşin en kötü yanı, birçok siyasi analist, koşulların daha iyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceğini bekliyor. Tüm bu korku ve belirsizlikle birlikte, altın fiyatları için tüm zamanların en yüksek seviyesini beklemek şaşırtıcı mı?

Altın için iki iti güç: Jeopolitik risk ve enflasyon baskısı

Altın fiyatlarının mevcut seviyelerde konsolide olması beklenirken, birçok analist altının yakın gelecekte çok güçlü bir yükseliş trendinde olduğunu söylüyor. Altının yükselmeye devam etmesi sadece bir zaman meselesi. Geçen hafta, yatırımcıları daha yüksek altın fiyatları beklemeleri gerektiği konusunda uyaran bazı analistlerin geçmişteki yorumlarına bakınca, bu tahminler gerçek oluyor gibi görünüyor.

Altın fiyatları, 2.000 dolar civarında işlem görürken, devasa bir insani krizle, kontrolden çıkma tehdidiyle karşı karşıya olan enflasyonla ve düşük ekonomik büyümeyle karşı karşıyayız. Altın tutmak bu risklerden korunmaya yardımcı olurken, bu hiç kimse için harika bir ortam değil.

Perşembe günü, ECB sözleri söylememekle birlikte, artan stagflasyon riski konusunda uyardı, 2022 için enflasyon beklentilerini yükseltti ve büyüme tahminlerini düşürdü. Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, ABD yıllık tüketici fiyatları %7,9 artarak 40 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Analistler, altın fiyatları için 3.000 dolarlık yeni bir hedef izliyorlar

Tüketici fiyatları, emtia fiyatlarındaki olağanüstü geniş tabanlı ralli tarafından yönlendiriliyor. Petrol bu hafta varil başına 100 doların oldukça üzerine çıkarak 2008’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı, buğday fiyatları 14 yılın en yüksek seviyesinde işlem görüyor. Sonuç olarak, emtia piyasaları kaos içinde ve enflasyon tehdidini sürdürmeye devam edecek.

Bazı analistler, altın fiyatları 2.000 doların üzerine çıkarken, şimdi, enflasyonun en son kontrolden çıktığı 1980’lerde, enflasyona göre ayarlanmış tüm zamanların en yüksek seviyesini temsil eden 3.000 dolarlık yeni bir hedef izliyorlar. Şimdi ile 40 yıl öncesi arasındaki en önemli fark, ABD merkez bankasının ‘enflasyonun belini kırmak’ için çok daha az alana sahip olması. TD Securities emtia stratejisi başkanı Bart Melek, verdiği bir röportajda, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed politika açısından zor bir durumda olacak. Fed’in sıkılaştırması, reel faizlerin keskin bir şekilde yükselmesini sağlayacak kadar yakın olmayacak. Ve bu nedenle, altın fiyatları yükseliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir