Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.657
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.657
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Dikkat: ABD’de Bugün Önemli Bir Kripto Para Toplantısı Var!

Bugün, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, kripto para birimlerine yönelik bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantı, Türkiye saati ile 18:00’de başlayacak. Bu toplantıda özellikle belirli bir para birimine 1:1 oranında sabitlenmiş olan stablecoin’lerden ve genel olarak kripto para ekosisteminden, bunların risklerinden ve düzenlenmesinden bahsedilmesi bekleniyor.

ABD’de kripto para birimlerine yönelik önemli toplantı gerçekleşecek

ABD Hazine’sinin Yurtiçi Finanstan Sorumlu Müsteşarı Nellie Liang, Salı günü ABD’li milletvekillerinin huzuruna çıkacak.  Stablecoin ihraççılarını denetleme, tüm kripto para aracılarını düzenleme ve kripto para birimlerinde artan kaldıraçlı işlemlerden kaynaklanan potansiyel riskleri ele alma ihtiyacının altını çizmeye hazırlanıyor. Liang, Komite duruşmasındaki tek tanık olacak. Söz konusu toplantıda, Başkan’ın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu tarafından geçen yıl yayınlanan rapora ve öncelikle stablecoin’lere odaklanılacak.

Liang, toplantı öncesinde yayınlanan beyanında “hem geleneksel hem de dijital aracı kurumlarının, tüketiciler ve şirketler için riskleri tamamen kaldırdığına ikna olacak kadar düzenleme gelmelidir,” ifadelerini kullanıyor. Liang ayrıca stablecoin’lerdeki hızlı büyümenin, düzenlemenin aciliyetine işaret ettiğini belirtiyor. Stablecoin piyasası, bir yılda yaklaşık 170 milyar dolarlık bir büyüme gördü.

Stablecoin’ler, devlet yetkilileri arasında pek popüler değil

ABD’de stablecoin’lere yönelik endişe, uzun bir zamandır mevcut. En son, New York Federal Rezerv Bankası blog yazısında bu coin’lerden bahsetti. Blog’a göre, son iki yılda artan piyasa değerlerine rağmen, stablecoin’lerin ödemelerin geleceği olması pek olası değil.  Piyasa değeri 2019’un sonlarında 5.7 milyar dolardan şu anda 176 milyar doların üzerine çıktı. Yine de, Federal Rezerv ve diğer ABD gözlemcileri, stablecoin’lerin daha fazla düzenlemeye ihtiyacı olduğunu ve bankalar tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

Blog yazarları, dağıtılmış defter teknolojisi kalıcı olacaksa, müşterilerin mevcut ödeme altyapılarında kullanabileceği ve bu yaklaşımın kara para aklama risklerini azalttığı göz önüne alındığında, bankaların tokenize mevduat ihraç etmesinin daha “arzu edilen” ve “gerçekçi bir başlangıç ​​noktası” olacağını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir