Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.522
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.522
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

“Dik Satış Olabilir” Analistler: Altın Bu Diplere Gidebilir!

Altın, Fed üyelerinin resesyon riski görmemeleri, enflasyon verisinin bekleyişi ve ECB’nin de sürece Temmuz’da dahil olacağı beklentileriyle 1.832 dolara geriledi. Analistlere göre, fiyatların ons başına 1.800 dolara yaklaşmasıyla altın piyasası bir “tehlike bölgesinde”.

Fiyatlar 30 dolar daha düştüğü için altın fiyatı ‘tehlikeli bölgede’

Haziran Comex altın vadeli işlemlerinin ons başına 1.820.40 dolara düşmesi ve son işlem günü için %1.7 düşüşle 1.822.30 dolardan işlem görmesiyle birlikte, ABD dolarındaki bir başka artış Perşembe günü altında bir düşüşü tetikledi. Bu arada, ABD doları endeksi 104.80’de son 20 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Altının ons başına 1.800 dolar seviyesinde sağlam desteği var, ancak bu seviyenin altında bir kırılma daha dik bir satışa yol açabilir. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya şunları söylüyor:

Dolar altını sıkıca tehlike bölgesine soktu ve 1.800 dolar seviyesinin kırılması daha fazla teknik satışa yol açabilir. Dolardaki bu hareket bitene kadar altın dikkat çekemez.

1.900 dolara düşüş ABD borsasındaki satışla aynı zamana denk geldi

Yatırımcılar, Federal Rezerv’in bir durgunluğu tetiklemeden enflasyonla mücadele etme kabiliyetine ilişkin korkular üzerine riskten kaçınma duyarlılığına geçiyorlar. Bu konuda Moya şunları ekliyor:

Şu anda, hem Hazine getirileri hem de borsa düşüyor, bu da Wall Street’teki bu risk alma anı ile bir teslimiyete yaklaştığımızı göstermeli. Altın 1.800 dolar seviyesinin altına düşerse, teknik satış 1.750 dolara doğru bir düşüşü destekleyebilir.

Coinmuhendisi.com olarak analizlerini paylaştığımız TD Securities stratejistleri, geniş piyasa satışlarının altına da zarar veren bir likidite boşluğu yarattığını söylüyor. Stratejistler Perşembe günü yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Likiditenin kıt olduğu bir zamanda önemli satış akışı sarı metal üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Fiyatlar, bu satış akışının baskısı altında sarı metalde yükseliş trendini tanımlayan boğa piyasası çağını sürdürmekte zorlanıyor… düşüş hissi yaratır.

Perşembe öğleden sonra, piyasalar ayrıca ABD Senatosu’nun Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ı 80-19 oyla ikinci döneminde onayladığını sindirdi. Oylama, Federal Rezerv’in Mayıs ayında 2000’den bu yana en hızlı artış olan 50 baz puanlık faiz artırımına karar vermesinin ardından Powell’a geniş destek gösterdi.

CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar şu anda Haziran’da ek 50 baz puanlık bir artış için %93 ve Temmuz’da 50 baz puanlık bir artış için %90 şansla fiyatlanıyor. Commerzbank analisti Daniel Briesemann’e göre:

Enflasyon muhtemelen pandemi öncesine göre daha yüksek kalacak, çünkü örneğin sıkı işgücü piyasası nedeniyle ücret maliyetleri keskin bir şekilde yükseliyor. Fed bu nedenle faiz oranlarını önemli ölçüde artırma baskısı altında. Ekonomistlerimiz Fed’in önümüzdeki üç toplantısında 50 baz puanlık faiz artışı bekliyor. Kilit oranın yıl sonuna kadar %3.0’a ulaşması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir