Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.984
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.984
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dijital Hak Savunucularından ABD’ye Çağrı

Dijital Hak

Dijital haklar savunuculuğu grubu Fight for the Future, web sitesinde ABD Kongresi’nin yeni üyelerini mahremiyeti korumaya teşvik eden bir açık mektup yayınladı. Mektup onlarca şirket ve kuruluşun imzasını taşıyor.

Mektubun yazarları, “ABD’li yazılım geliştiricilerinin inanılmaz yaratıcı gücü, beceriksiz, yanlış yönlendirilmiş yasama ve düzenleme eylemleriyle giderek daha fazla engelleniyor” dedi.

Mektupta,  ABD Anayasası’nın Birinci Değişikliği’nin kodları ifade olarak korumasına rağmen bu durumun yaşandığı ve mahremiyeti korumaya yönelik pek çok teknolojinin ABD’de bu nedenle yaratıldığı belirtildi.

Mektupta ayrıca “güç dengesizliklerini tespit etmek ve düzeltmek için çalışma” çağrısında bulunulmuştur. Yazarlar şu açıklamayı yaptı:

“Kullanıcı mahremiyetini riske attığı için tek bir kişi tarafından sahiplenilmeyen veya kontrol edilmeyen çevrimiçi alanlara ihtiyacımız var. Bireylere ve topluluklara çevrimiçi deneyimleri üzerinde güç veren araçlara ihtiyacımız var.”

Mektupta “sizin [yeni yasa koyucuların] teşvik etmeniz gereken sağlam dijital geleceğin bir örneği” olarak Filecoin, ZCash, MobileCoin ve çeşitli iletişim protokollerinden ismen bahsedildi. Mektupta yasa yapıcılar gizlilik haklarını korumaya, uçtan uca şifrelemeyi desteklemeye ve kişisel verileri korumaya teşvik edildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir