Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.457
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.457
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“Dijital Doların Eninde Sonunda Gelecek”

dijital dolar

Dijital Dolar Projesi’nin politika araştırma direktörü Michael Greco, Salı günü bir programa verdiği demeçte, ABD’de bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) kurulup kurulmayacağından ziyade ne zaman kurulacağının bir soru olduğunu söyledi.

Greco, ABD’de dijital dolar için “önümüzdeki birkaç yıl içinde potansiyel olduğunu“, ancak Federal Rezerv’in ilerlemeden önce Kongre’nin yasayı çıkarmasını beklediğini söyledi. Greco, Kongre’nin önümüzdeki yıl böyle bir yasayı kabul etmesini beklemediğini ancak 2023 yılında “Capitol Hill’de özellikle mahremiyetle ilgili olarak konuşmanın ilerlemesini” beklediğini söyledi.

Aynı programda Atlantik Konseyi JeoEkonomik Merkezi kıdemli direktörü Josh Lipsky, CBDC’lerin Güney Kore ve Avrupa gibi dünyanın diğer bölgelerinde “büyük sıçramalar” yaptığını söyledi.

Gelecek yıl Avrupa Merkez Bankası’nın dijital avronun geliştirme aşamasından pilot aşamasına geçebileceğini ve bunun Avrupa Birliği’nin büyüklüğü göz önüne alındığında önemli bir adım olacağını söyledi. ABD’li yetkililerin ECB’nin dijital bir para biriminin gizlilik endişelerini nasıl ele aldığını ve bankacılık sistemiyle nasıl etkileşime gireceğini görmek isteyeceklerini söyledi.

Ayrıca, tüketiciler tarafından bir fincan kahve satın almak gibi günlük işlemlerde kullanılacak olan perakende bir CBDC’nin aksine, bankalar arasındaki işlemlerde kullanılacak olan toptan bir Dijital Dolar’ın potansiyelini de görüyor.

Lipsky, kripto borsası FTX’in iflası ışığında, bazı kripto borsalarının karşılaştığı sorunların “merkez bankası dijital para birimlerini kapsamadığını” söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir