Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.975
% 0.14
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.975
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Dijital çözümlerin iş süreçlerinde sağladığı avantajlar neler?

Pandemi döneminde hız kazanan dijital dönüşüm, farklı sektörlerden birçok kurum ve şirketin iş modellerinde yeniliklere kapı aralamaya devam ediyor.

Bloomberg HT ekranlarında iş dünyasının nabzını tutan Dijital Strateji programının bu haftaki konukları Yıldız Holding Bilgi Teknolojileri Başkanı ve Yıldız Tech CEO’su Gül Erol ve şirketin dijital dönüşüm yolculuğundaki iş ortağı SAP Türkiye’nin Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Şekeroğlu oldu.

Programda Yıldız Holding Bilgi Teknolojileri Başkanı ve Yıldız Tech CEO’su Gül Erol, dijital dönüşümün iş süreçlerine etkilerini aktarırken, SAP Türkiye Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Şekeroğlu ise Haziran ayında lansmanını yapacakları ekonomik katkı raporundan dikkat çeken verileri açıkladı. Şekeroğlu, raporda SAP çözümleri kullanan şirketlerin, kullanmayanlara göre daha hızlı büyüme kaydettiklerine dikkat çekti.

“SAP çözümleri kullananlar İSO 1000 listesinde 56 basamak yükseldi”

Paylaştığı rapor verilerinden hareketle SAP çözümlerini kullanan firmaların İSO 1000 listesinde 56 basamak yükseldiğinin altını çizen Erdem Şekeroğlu, “Dijital dönüşüm süreci 4 ana başlıktan oluşuyor. Bu başlıklar arasında sırasıyla operasyonel verimlilik, finansal verimlilik, sürdürülebilir kârlı büyüme ve iş süreçlerinin yenilenmesi bulunuyor. Bahsi geçen her bir unsur ise dijital dönüşümü mecbur kılıyor. Dolayısıyla SAP olarak biz de şirketlerin dijital dönüşümüne dair daha istatistik bilgi vermek adına bir araştırma gerçekleştirdik. Pal Global ile ekonomik katkı raporu hazırladık. Haziran sonu itibarıyla lansmanını yapacağımız rapora göre, kurumların ERP (kurumsal kaynak yönetimi) kullanımları ile verimliliklerinde pozitif bir artış olduğunu ve ciddi bir korelasyon içinde bulunduklarını görüyoruz” dedi.

SAP Türkiye Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Şekeroğlu, dijital dönüşüme dair raporda yer alan çıktıları şu sözlerle paylaştı: “İSO içerisinde yer alan kurumlara baktığımız zaman benzer korelasyonlar olduğunu görüyoruz. İSO 1000 içerisindeki 100 kurumu dahil ettiğimiz bir araştırma yaptık. 50 tanesini SAP çözümlerini kullanan firmalar oluştururken, diğer 50’sinde ise kullanmayanları baz aldık. SAP çözümlerini kullanan kurumlara baktığımızda İSO 1000 listesi içerisinde ortalama 56 basamak çıktıklarını, bu çözümleri kullanmayanların ise listede 42 basamak geriye düştüklerini tespit ettik. Aynı şekilde SAP kullanan firmaların ilk üç yıl içerisinde yüzde 12; 7 yıl içerisinde ise yüzde 20’lik bir verimlilik artışı yakaladığını ve bu grupta yer almayan kurumların 7 yıl içerisinde yüzde 4’lük bir büyüme artışına sahip olduklarını kaydettik.”

“Büyümenin kilit taşı: Teknoloji”

Yıldız Holding Bilgi Teknolojileri Başkanı ve Yıldız Tech CEO’su Gül Erol ise büyümede teknolojinin itici bir güç olduğunu, şirket olarak inovasyona önem verdikleri ve bu alanda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Yıldız Holding olarak üç merceğimizi göz önünde bulunduruyoruz. Bunlardan ilkini herhangi bir çözümü sunarken müşterimize yönelik yarattığımız değer ve bununla nasıl bir katma değer yarattığımıza odaklanmak oluşturuyor. Kurulduğumuz gün itibarıyla son derece girişimci inovatif ve iş geliştirmeye yönelik yenilikçi yaklaşımı olan bir grup olarak bu ilkeler bizim dijital bakış açımızı destekliyor ve işimizi kolaylaştırıyor. Bu bağlamda bu kültürü geliştirmek için çalışanlarımıza eğitim vermenin yanı sıra bu eğitimleri projelere dönüştürüyoruz. Böylece yenilikçi fikir ve eğitimlerin pratiğe dönüşmesini sağlıyoruz.”

“Yeni projelerimiz ile kendimizi metaverse’de tanıttık”

İş modellerinde açık inovasyonu temel aldıklarını aktaran Gül Erol, “Biz ekip olarak açık inovasyona inanıyoruz. Bu da start-up’larla birlikte çalışabilmek demek oluyor. SAP bu noktada bizim hem önemli bir iş paydaşımız hem de dostumuz. Dijital dönüşüm sürecinde işin teknoloji boyutu olarak bütün teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Fabrikalarımızın dijitalleştirilmesi için son 2 yıldır yoğun programlar yürütüyoruz. Örneğin ilk adımda veri bilimcilerinin de yer aldığı güçlü bir yetenek birimi oluşturduk ve bu ekiple “Data Dedicator” dediğimiz bir proje tasarladık. Diğer taraftan ise “Job Take” isimli bir proje hayata geçirdik ve kendimizi sanal dünyada (metaverse) tanıttık. Pandemi döneminde de elektronik ticaret alanında önemli çalışmalara imza attık” ifadelerini kullandı.

“Veri analizi teknoloji ile mümkün”

Teknolojinin şirket büyümesindeki en önemli itici güç olduğunu belirten Gül Erol dijital dönüşümün temel gerekçelerine şu sözlerle değindi: “Altyapı teknolojileri ile iş hacmini artırırken, perakende firması iseniz günde bin tane sipariş almanız ile 1 milyon sipariş almanız arasında sizi destekleyecek ve bütün verileri işleyecek bir yapıya sahip olmanız gerekir. Teknolojinin getirdiği yenilikçi çözümler ile bu noktada veriler başta olmak üzere tüm iş süreçlerini çok hızlı bir şekilde analiz edilebiliyor. Örneğin, siz daha alışveriş sepetini tamamlamadan biz anlık sorgulamayla “bunu da almak ister mi?”, “bunu unutmuş olabilir mi?” şeklinde öneriler sunabiliyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir