Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.152
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.152
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Devrim Yapacak 3 Altcoin ile Bitcoin, Solana ve ETH Tahmini!

Bir kripto grafik yöneticisi, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) balonunun ne kadar büyüyebileceğini gösteren 3 grafiği ve dijital ödemeleri dönüştürebilecek 3 altcoin projesini paylaşıyor.

Kripto piyasası bir balonun içinde mi?

Kış, hem Kuzey Yarımküre’de hem de kripto para piyasasında nihayet sona eriyor gibi görünüyor. Ocak ayının sonlarında, kripto grafik üreticisi Forrest Przybysz, kripto şirketleri ve tokenleri için coşku ve yatırımın kuruduğu bir ayı piyasası olan bir kripto kışı olasılığını bir kenara koyamadı. Kripto grafik yazılımı şirketi CryptoStackers’ın kurucusu ve CEO’su hala bir gerilemeyi önleyemese de, ilginin yeniden arttığını belirtiyor.

Piyasa değerine göre en büyük token olan Bitcoin, şimdi Mart ortasındaki en düşük seviyelerinden %22 yükseldi. Orijinal kripto para birimi genellikle daha küçük kriptolar için bir barometre olarak görülüyor. Tabii ki, Ethereum ve Solana gibi en iyi altcoin’ler bu süre içinde sırasıyla %31 ve %55 arttı. Bağlam açısından, Bitcoin ve Ethereum tüm zamanların en yüksek seviyelerinden hala %30 uzaktayken, Solana %53 uzakta.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, kripto şüphecileri, bu tür vahşi dalgalanmaların bir balonun işareti olduğu konusunda uyarıyorlar. Ve, belki de şaşırtıcı bir şekilde, Forrest Przybysz aynı fikirde. Token Metrics’teki eski kripto araştırma direktörü verdiği bir röportajda, geçen sonbaharda olduğu gibi dijital token’lerin bir balonun içinde olduğunu söylüyor. Przybysz, düşüncesini şöyle ifade ediyor:

Bence şu anda piyasa son derece, son derece spekülatif. Bunu dot-com patlamasına benzetiyorum.

Analistin boğa olduğu üç kripto: BTC, ETH ve Solana

Przybysz, tarihin bir kripto arınması olarak kendini tekrar ettiğine inanmakta haklıysa, şanslı birkaç kişi hayatta kalıp gelişirken birçok tokenin kaybolmasına neden oluyorsa, o zaman multi-milyar dolarlık soru şudur: Hangi kriptolar kazanan olacak? Bunu bilmek imkansız, ancak birçoğu bugünün en büyük kripto oyuncularının Yahoo ve AOL gibi yerinden edilmek yerine gelecekte lider olacağına inanıyor.

Przybysz, nispeten kanıtlanmamış bir altcoin üçlüsünde yükselişe geçse de, tartışmayı seçtiği yaygın olarak takip edilen üç kripto: Bitcoin, Ethereum ve Solana. Grafikler özellikle kriptoları analiz etmede faydalı, çünkü hisse senetleri için kullanılan fiyat-kazanç oranı gibi geleneksel değerleme ölçütleri dijital varlıklar için geçerli değil. Bu, kriptoları hem değerlenmesini zorlaştırıyor hem de oldukça değişken hale getiriyor.

Bitcoin, Przybysz’in bir zamanlar tahmin ettiği yüksek seviyelere ulaşmadı, ancak teknik analist, token için tahmininde hala oldukça haklı görünüyor. Fiyatı Ocak ayı sonlarında 35.000 doların biraz üzerine düştü. Przybysz’in ‘baloncuk bölgesi’ dediği şeyin tam kenarında. Ve kripto, tahmin ettiği gibi 30.000 dolar ile yüksek 40.000 dolar aralığında düzgün bir şekilde kaldı.

Analist, 2022’nin ilk birkaç ayında kişisel olarak Bitcoin düşüşlerini ‘agresif’ bir şekilde satın aldığını da sözlerine ekliyor. Przybysz’in şu anki Bitcoin görünümü, yatırımcıların 40 yılın en yüksek seviyesinde seyreden enflasyonla birlikte ABD dolarından uzaklaşmaya devam edeceğine inandığı için güllük gülistanlık. Lider kripto, henüz enflasyona karşı koruma işlevi görmemiş olsa da, Przybysz bunun değişebileceğini düşünüyor. Her iki durumda da, analist, Bitcoin’in kendisine göre düşük değerde olduğunu ve çalışmasına devam edebileceğini söylüyor ve şu seviyelere dikkat çekiyor:

46.000 dolarlık büyük bir direnci kırdık. Ve burada yakın vadede muhtemelen 45.000 ile 53.000 dolar arasında bir miktar kesintinin her iki tarafa da fazladan 1.000 dolar vermesini bekliyorum. Ama seviyelerimiz şu anda 46.000 dolar ve 52.000 dolar. 49.000 dolar da büyük bir direnç seviyesi.

Przybysz, Ethereum’un, pozitif momentumunu devam ettirebilirse 3.400 dolardan yükselebileceğini ve 5.200 dolar ile 7.000 dolarlık bir aşırı genişleme hedefine ulaşabileceğini öngörüyor. Analist, ‘Ethereum 2.0’ adlı kripto için bir ağ güncellemesinin arzı azaltacağını ve tokeni uzun vadede 5.000 ila 10.000 dolar aralığına itebileceğini söylüyor.

Przybysz’in grafiklerine göre, taraftarların düşük ücretleri nedeniyle ‘Ethereum katili‘ olarak etiketlediği Solana, 125 dolardan 220 dolara veya 294 dolara yükselebilir. Analiste göre 100 doların altındaki dipler satın alınabilir.

Küresel ödemelerde devrim yaratabilecek 3 altcoin

Popüler inanışın aksine, tüm kripto para birimleri etkili ödeme mekanizmaları değil. Örneğin, YCharts’a göre, geçen yıl işlem başına 60 doların üzerine çıkan Bitcoin’in oynaklığı ve ücretleri, kriptoyu bazı rakiplerine göre para göndermek için daha az etkili hale getiriyor. Przybysz, yüksek ücretler ve işlemlerin sonuçlandırılması için uzun bekleme süreleriyle boğuşan küresel ödeme sistemini dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu düşündüğü üç altcoin projesini paylaşıyor: Nano (XNO), Ripple (XRP) ve Stellar (XLM).

Bu altcoin’ler arasında Przybysz, Nano’nun açık ara en favori projesi olduğunu söylüyor. Analist, her bir altcoin için değerlendirmelerini paylaşıyor.

Nano (XNO)

Muhtemelen bundan daha önce bahsetmiştim: Fiyat hareketinin korkunç olduğu Nano üzerine büyük bahse giriyorum. Ancak, havale onay sürelerini bir ile üç saniyeye indirdikleri bir FX çözümü sessizce oluşturuyorlar. Öyleyse, bir ile üç günlük karşı taraf riskine sahip olmak yerine, sınır ötesi ödemeleri bir ile üç saniye içinde güvenli bir şekilde halledebileceğinizi hayal edin. Bence bu çok büyük olacak.

Ripple (XRP)

XRP’ye sahip değilim çünkü dağıtımını sevmiyorum. Bence süper merkezi. Sadece %60’ına sahipler. Ripple Labs, tokenlerin %50’den fazlasına sahip. Nano, FX piyasası için esasen XRP’nin yapabildiklerini yapabilecek bir çözüm geliştiriyor.

Stellar (XLM)

Dikkate almaya değer olduğunu düşünüyorum. Bu, üzerinde çokça dalacağım bir şey. Nano’ya bu kadar çok almasaydım, bana FX için merkezi olmayan Blockchain tabanlı çözüme bir çeşit alım sağlayan başka bir kripto para birimini düşünürdüm. Çünkü bunun Blockchain teknolojisinin çok geçerli olduğu ciddi bir sorun olduğuna inanıyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir