Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.248
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.248
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Devasa Balinalar SHIB, Bitcoin Değil: Bu Altcoin’e Oynuyor!

Blockchain üzerinde balinaları takip eden WhaleStats’a göre, dünyanın en zengin Ethereum (ETH) balinaları, şu anda büyük miktarlarda bir stablecoin ve iki ek altcoin tutuyor. Bir altcoin projesi ise, ilk 500 Ethereum balinası arasında en büyük holding olarak Shiba Inu’yu (SHIB) geçti. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Balinaların cüzdanındaki USD Coin (USDC), Shiba Inu’yu (SHIB) geçti

WhaleStats’a göre, kaydedilen en büyük 500 ETH adresi, şu anda diğer tüm varlıklardan daha fazla Circle’ın dolara sabitlenmiş stablecoin’i USD Coin’e (USDC) sahip. Balinaların, Ethereum olmayan varlıklarının %13,38’ini temsil eden 1,64 milyar dolarlık USDC’si bulunuyor.

Listedeki ikinci ise popüler meme coin’i Shiba Inu (SHIB). İlk 500 Ethereum balinası, ETH dışı varlıklarının yaklaşık %12,5’ine tekabül eden 1,53 milyar dolardan fazla SHIB’ye sahip. Piyasa değerine göre 15. sıradaki kripto varlığı olan Shiba Inu, yazı yazılırken 0,0000231 dolardan işlem görüyordu. SHB fiyatı, son yedi gün içinde %14,36 düştü.

En zengin ETH balinalarının Ethereum olmayan üçüncü en büyük holdingi ise kripto milyarderi Sam Bankman Fried’in kurucusu olduğu kripto borsası  FTX’in tokeni FTT. Balinalar, ETH olmayan varlıklarının yaklaşık %12,4’ünü temsil eden 1,52 milyar dolardan fazla FTT’ye sahipler.

FTT, vadeli işlemler, kaldıraçlı token’ler ve tezgah üstü trade (OTC) için bir kripto para birimi türev trade platformu olan FTX’in değişim tokeni. Piyasa değerine göre 25. sıradaki kripto varlığı, bir hafta önce fiyatlandırıldığı yerden yaklaşık %11,56 düşüşle 40,64 dolardan işlem görüyordu.

Balinaların sahip olduğu diğer altcoin projeleri

WhaleStats, Twitter’da, ilk 500 ETH adresinin ayrıca çok büyük miktarlarda Ethereum ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC) ve metaverse coin’i Decentraland (MANA), Gala (GALA) ve The Sandbox (SAND) barındırdığını belirtiyor.

En büyük 500 Ethereum balinası ayrıca Cronos (CRO), Bitpanda Ecosystem Token (BEST), SwissBorg (CHSB) ve OKex’in yardımcı program tokeni OKB dahil olmak üzere kripto değişim token’leri biriktiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir