Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.673
% 5.65
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.673
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Dev Tahminci: Bitcoin 8 Bin Doları Görecek! O Coinler Yaşayacak

Guggenheim Partners’ın küresel baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, Bitcoin (BTC)’nin 30.000 dolarlık bölgenin önemli ölçüde altına düşmesi durumunda, potansiyel olarak daha da çökebileceğine inanıyor. Ayrıca kriptoda henüz baskın bir oyuncu olmadığını belirten Scott Minerd, kriptonun çoğunluğunun çöp olduğunu düşünüyor, seçeneklerden biri olarak BTC’ye bahse giriyor.

“Bitcoin (BTC)’nin aşağıya doğru gidebilecek daha çok yeri var”

Scott Minerd, Bitcoin 30.000 doların önemli ölçüde altına düşerse, bunun için nihai dip seviyesinin 8.000 dolar olacağına inanıyor. Bu nedenle, özellikle Coinmuhendisi.com haberlerinde de takip ettiğiniz Federal Rezerv’in şu anda enflasyonu dizginlemek için ekonomi üzerinde kısıtlayıcı önlemler uyguladığını görünce, ‘aşağı yönde çok daha fazla yerimiz var’ diye ekliyor.

Bu üzücü bir durum olarak nitelendiren Scott Minerd, teknik faktörlerin piyasadaki diğer kripto paralardan daha iyi olmasına rağmen bunun BTC’de olduğuna dikkat çekiyor.

“Bitcoin, Ethereum kurtulacak ama baskın oyuncular değiller”

Scott Minerd, kripto para birimlerinin çoğunluğunun ‘para birimi olmadığını, önemsiz olduğunu’ belirtiyor. Ancak, gelecek kripto olduğu için 19.000 token’lik bir piyasada hayatta kalanların olacağına da inanıyor.

Scott Minerd’e göre bu hayatta kalanlar Bitcoin ve Ethereum olabilir. Ancak, bu iki varlığın (veya Solana gibi son zamanlarda tercih edilen diğer paraların) baskın oyuncular olacağına inanmıyor. Guggenheim CIO’su, henüz kriptoda baskın oyuncu görmediğini söylüyor.

Scott, mevcut kripto piyasasını doksanların sonundaki dot-com patlamasıyla karşılaştırıyor (popüler bir metafor) ve o zamanlar Yahoo’nun liderlerden biri olduğunu söylüyor. Ancak Amazon ve Google’ın ortaya çıkışını ve başarısını tahmin etmenin imkansız olduğunu not düşüyor.

“Henüz doğru bir prototip yok”

Temel olarak, doğru kripto prototipinin henüz oluşturulmadığına inanan Scott Minerd’a göre, gelecekte nihai kazanan, Bitcoin ve/veya Ethereum’dan farklı bir şey olabilir. Onun için uygun, gerçek bir kripto para biriminin olması için üç kriteri karşılaması gerekiyor: bir değer deposu, bir değişim aracı ve bir hesap birimi olmak. Scott Minerd, mevcut kriptoların çoğunluğunun bu kriterlerden birini bile karşılayamadığını belirtiyor.

Bu açıdan stablecoin’lerden ilginç bir deney olarak bahsediyor. Ancak gelecekte, yeni bir teknolojinin ortaya çıkabileceğini ve bunun üzerine bir ekosistem kurulacağını, böylece insanların onu işlemler için ve bir değer deposu olarak rahatça kullanabileceklerini düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir